MCK Štefanac

Prvi u poretku motocross klubova u klasi Veteran, a uz to ove godine imaju i prvaka Hrvatske

VIŠE IZ RUBRIKE

Čestitke i pohvala vozačima kluba!

Dečki iz motocross cluba iz općine Barilović i sam njihov klub su super odvozili na državnom prvenstvu i općenito sezonu koja je iza njih, a imaju i prvaka Hrvatske u jednoj od klasa.

MCK Štefanac je motocross klub koji broji više od 70 aktivnih članova i natječu se u prvenstvu Hrvatske u motocrossu. Nalaze se u Banjskom Selu i postoje već 3 godine. Relativno je to mladi klub koji je u 2 godine nanizao odlične rezultate. Prošle godine su kao klub završili na 3. mjestu u poretku klubova u Prvenstvu Hrvatske, a ove godine su završili kao prvi u poretku klubova u klasi Veteran. Uz to ove godine imaju i Prvaka hrvatske u klasi Veteran A i drugoplasiranog u klasi Veteran A.

Prvak Hrvatske u klasi Veteran A, a ujedno i predsjednik kluba je Ivica Štefanac, vozač s više od 25 godina iskustva u motocrossu. Kroz sve te godine karijere bio je prvak Hrvatske u više klasa i ujedno je vlasnik više od 300 pehara. Drugoplasirani u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske u klasi Veteran A je Ivica Jakopec iz Samobora, koji je također vozač ovog kluba. Imaju i vozača koji je osvojio 3. mjesto u prvenstvu Hrvatske u klasi B open. Njegovo ime je Tin Galović, a on dolazi iz Karlovca i također je vozač MCK Štefanac. U klubu imaju i još nekoliko vozača koji predstavljaju klub u Prvenstvu Hrvatske. Luka Spudić - klasa B250, Filip Spudić - klasa 85ccm, Kristian Jakopec - klasa mx2, Miro Galović - klasa Veteran B.

MCK Štefanac ima i svoju stazu koja se nalazi u Banjskom Selu gdje im dolaze vozači iz cijele Hrvatske i Slovenije na trening te ponekad i vozači iz Izraela koji trenutno žive u našoj zemlji. Pomoć u pronalasku sponzora i novih članova uvijek im je dobrodošla, a vjerujemo da uz njihov talent, trud i rezultate to neće biti teško ostvariti.

-Sezona je iza nas, a dečki su se pokazali! Hvala svim našim vozačima koji su predstavljali klub na ovogodišnjem prvenstvu. Zahvaljujemo se i svim sponzorima te načelniku Općine Barilović Draženu Perakoviću, svima koji su svojim udjelom pomogli da se postignu ovi rezultati. Sada slijedi odmor, a do godine nadajmo se sa još više vozača te nekih novih članova kluba, rekao nam je Ivica Štefanac, predsjednik kluba.