Prvi Karlovački

Prva TEDxKarlovacLibrary konferencija

11.09.2019

Mozaik

Karlovačka knjižnica dobila je licencu za održavanje i tako postala dio velike TED zajednice

TED je neprofitna organizacija posvećena “idejama vrijednim širenja”, a započela je s radom kao konferencija u Kaliforniji prije 30 godina i od tada je kroz svoje inicijative sve veća podrška idejama koje mijenjaju svijet. TEDx je, pak, program lokalnih, samoorganiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu.

Na prvoj TEDxKarlovacLibrary konferenciji posjetitelji će imati priliku čuti pet sjajnih govornika. Sveučilišni profesor u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i konzultant Velimir Srića ispričat će nam “Kako spasiti svijet koji se raspada”. Kazališna i televizijska glumica Petra Cicvarić govorit će na temu “Ispričat ću vam priču” o tome zašto trebamo pričati, ali i slušati priče. Promotor znanosti, fizičar Davor Horvatić, kroz temu “Rani svemir i globalna ekonomija” ispričat će nam kako ga je istraživanje fenomena u ranom svemiru potaklo na istraživanje robusnosti ekonomskih struktura i njihove otpornosti na tržišne nestabilnosti. Poduzetnica, ekonomistica i majka, Matejka Buča ispričat će nam “Kako nam djeca oblikuju karijeru”. Za kraj, govorit će još jedan Karlovčanin, botaničar i profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Antun Alegro, koji će govoriti o “Biološkoj raznolikosti – što je to i zašto ne možemo bez nje?” Uz govornike, prisutni će moći poslušati i jedan od najboljih TED govora, onaj sir Kena Robinsona.

Prva TEDxKarlovacLibrary konferencija održat će se u petak, 20. rujna 2019., u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac (Ljudevita Šestića 1) s početkom u 19 sati.