Monsinjor Antun Sente predvodio je u nedjelju misno slavlje na kojem su u većini sudjelovale mlade obitelji

Prva Nedjelja Božje riječi svečano proslavljena u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

VIŠE IZ RUBRIKE

    Prva Nedjelja Božje riječi svečano je proslavljena u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu 26. siječnja. Naime, Apostolskim pismom Aperuit illis papa Franjo je u rujnu prošle godine, uspostavio Nedjelju Božje riječi, odredivši da Treća nedjelja kroz godinu bude posvećena njezinome slavljenju, razmišljanju i širenju kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma te se iznova roditi za ljubav.

    Vođen Papinim apostolskim pismom monsinjor Antun Sente je na misnom slavlju u nedjelju na kojem u većini sudjeluju mlade obitelji, roditelji sa svojom djecom, u svečanoj procesiji unio ukoričeni evanđelistar - Božju riječ, te ju postavio na posebni stalak ispred oltara vidljiv svim prisutnim vjernicima, te osvijetljen procesionim svijećama.

    Nastojeći u prigodnoj homiliji protumačiti važnost Nedjelje Božje riječi, mons Sente je okupljene pozvao da se više druže s Božjom riječju ne samo za vrijeme misnih slavlja već i u svojem svakodnevnom životu. Kako je to vidljivo iz današnjeg odlomka Matejeva evanđelja Isus traži svoje suradnike koje imenuje apostolima da mu pomognu naviještati Kraljevstvo Božje. Tako Isus i danas traži suradnike koji će prihvaćati Kraljevstvo Božje i pokazivati ga svojim bližnjima. Pri kraju svoje homilije mons. Sente je pozvao Anu Huljina učenicu trećeg razreda osnovne škole da iz Biblije namijenjene djeci pročita opis nedjeljnog evanđelja te njoj i cijeloj njenoj obitelji predao veliku i malu bibliju, s uputom da te knjige često otvaraju i iz njih čitaju u svom obiteljskom domu.