Prvi Karlovački

Provođenje projekta Zdrav ko zmaj u Ozlju unatoč situaciji s koronom odvija se prema planu

Autor: Sunčica Laić

03.12.2020

Županija

Na provođenje projekta Zdrav ko zmaj u Ozlju, osvrnula se voditeljica Tamara Podvorac.

Zbog situacije uzrokovane koronavirusom COVID-19 i uvedenih epidemioloških mjera koje su na snazi od proljeća, dio aktivnosti planiranih projektom bili smo primorani prilagoditi novonastaloj situaciji. Usprkos situaciji i preprekama koje su pred nama, ustrajni smo u provođenju projekta i planiranih aktivnosti, istaknula je Podvorac.

Govoreći o provedenim aktivnostima istaknula je online akademiju Zdrav ko zmaj koja je pokrenuta zato što se konferencija nije mogla održati u planiranoj formi.

-U sklopu akademije snimljeni su intervjui sa predavačima koji su trebali gostovati na konferenciji, uz dodatne goste – Željku Klemenčić, Tenu Niseteo, Dianu Gluhak, Anu Balažin Vučetić, a u pripremi je snimanje materijala sa Nastasjom Chiarom Petrić i Anitom Šupe. Akademiju možete pratiti putem Youtube kanala DND-a Ozalj – link. Svake subote u 20 sati emitira se novi video, sa novom zanimljivom temom koja se veže na pitanje pravilne prehrane djece. Do sada smo pripremili 20 video materijala spremnih za emitiranje, a u pripremi su i novi dodatni materijali, ističe Podvorac.

Dodaje i kako su edukativne i kulinarske radionice koje su bile planirane u ovom razdoblju provedene u skladu sa epidemiološkim mjerama u vrtićima s područja Ozlja, Žakanja i Kamanja, te školama u Žakanju i Kamanju.

-Eko vrt proveden je u vrtićima u Žakanju i Kamanju, a od proljeća se planira daljnja provedba u DV Zvončić i OŠ Žakanje.

Pričaonice na temu pravilne prehrane djece provedene su u DV Zvončić Ozalj.

Također, aktivno radimo na vidljivosti projekta u lokalnoj zajednici, na društvenim mrežama Facebook i Instagram)te u medijima.

U centru Ozlja postavljen je city light plakat o projektu Zdrav ko zmaj.

Na društvenim mrežama aktivno objavljujemo zanimljive i edukativne sadržaje. Uz Akademiju zdrav ko zmaj tu su kulinarski recepti, korisni i praktični savjeti za roditelje te ostale korisne informacije vezane za pravilnu prehranu djece.

Osmislili smo i izradili edukativnu društvenu igru “Juha od buče”, naglasila je između ostalog Podvorac.