Prvi Karlovački

Provođenje akcije Manje oružja, manje tragedija

Autor: Branko Obradović

06.12.2019

Crna kronika

Policijska uprava karlovačka i nadalje provodi akciju „Manje oružja, manje tragedija“

U svrhu senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dobrovoljnu predaju dozvoljenog i zabranjenog oružja, a u cilju  povećanja opće sigurnosti te sprječavanja tragedija i kažnjivih radnji kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva, Policijska uprava karlovačka i nadalje provodi akciju „Manje oružja, manje tragedija“.

Stoga će u razdoblju od 9. do 12. prosinca 2019. godine akcija biti provedena na području u nadležnosti Policijske postaje Slunj i to na način da će mobilni tim obilaziti područje grada Slunja, općina Cetingrad i Rakovica gdje će građani policijskim službenicima moći bez sankcija dragovoljno predati oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva.

Kako bi o ovoj akciji mogli pravovremeno obavijestiti građane dostavljamo Vam termine po mjestu i vremenu održavanja akcije:

  • ponedjeljak 9. prosinca 2019. i utorak 10. prosinca 2019. od 8 do 18 sati

područje grada Slunja: naselja Lumbardenik, Cvitović, Nikšić, Glina, Kremen, Lađevac i Furjan

  • srijeda 11. prosinca 2019. od 8 do 15 sati

područje općine Rakovica: Oštarski Stanovi, Brajdić Selo, Jelov Klanac, Grabovac, Selište Drežničko, Irinovac i Drežnik Grad

  • četvrtak 12. prosinca 2019. od 8 do 14 sati

      područje općine Cetingrad: naselja Batnoga, Pašin Potok, Grabarska,

Šiljkovača, Gnojnice, Podcetin i Kruškovača .

Ujedno, podsjećaju se da građani ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.

Pozivaju se svi građani da se odazovu ovoj akciji kako bi bilo što manje nesretnih slučajeva i stradavanja, a ujedno ih podsjećamo i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.