Provjerili smo ponudu i cijene cvijeća na karlovačkoj tržnici

VIŠE IZ RUBRIKE

  Pripreme za blagdan Svih svetih u punom su jeku. Karlovačka tržnica obiluje raznolikim cvijećem i aranžmanima od umjetnog i prirodnog cvijeća, različitih cijena i vrsta.

  -U ponudi imamo tegle mutiflore i krizanteme čiji je raspon cijena od 15 do 50 kuna. Za sada su kupci zadovoljni i čini mi se da je prodaja ove godine puno bolja, nego prošle, kaže nam Jurica čiji OPG Mihalić već dugi niz godina prodaje cvijeće na karlovačkoj tržnici.

  Cijene multiflora i krizantema su iste kao i prošle godine, iako su troškovi porasli.

  -Cijene ove godine nismo dizali jer je svake godine dosta velika ponuda u Karlovcu, ali ono što je posebnije uvijek ima cijenu i to su tegle koje su u tri boje, a one u jednoj boji su uglavnom oko 30 kuna, naravno ovisi i o tome kakva je tegla i koji je njen promjer. Nama su svi troškovi narasli, a samim time je i prinos manji, nego inače. Cijenu ne možete povisiti samo za kunu, a ako dignete pet kuna, onda je to osjetna razlika koja kupce odvraća, dodaje Jurica.

  Osim karlovačkih proizvođača cvijeća, na tržnici smo zatekli i one iz Jaske, ali i Svete Nedelje koji također godinama dolaze u Karlovac. Primjerice, cijene multiflora iz Jaske kreću se od 30 do 60 kuna, a 11 krizantema u tegli 100 kuna. Kažu da uvijek sve prodaju.

  Aranžmani od umjetnog cvijeća ipak imaju nešto malo višu cijenu jer kako prodavači kažu, porasla je cijena umjetnog cvijeća u nabavi. Zatekli smo one od 50 kuna, ali i one od 360, pri čemu cijena ovisi o vrsti cvijeća i veličini aranžmana.