PU karlovačka

Provalili u kuću 37-godišnjaku na Maloj Jelsi i ukrali bicikle, razni električni alat, televizor...

VIŠE IZ RUBRIKE

Drski kradljivci

Materijalna šteta veća je od 1.900 eura.

U razdoblju od 9. do 11. listopada nepoznati počinitelj provalio je u podrumske i stambene prostorije kuće u vlasništvu 37-godišnjaka na području Male Jelse, Karlovac, i otuđio bicikle, razni električni alat i televizor. Materijalna šteta je veća od 1.900 eura.

Računalna prijevara

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimljena prijava 31-godišnjakinje o računalnoj prijevari. Putem jednog Internet oglasnika objavila je prodaju predmeta nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba i proslijedila joj poveznicu s obrascem radi uplate, a u koji je 31-godišnjakinja unijela i svoje podatke s bankovne kartice. Ubrzo nakon toga utvrdila je da je s njenog računa u dva navrata skinut novčani iznos veći od 600 eura. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Preporuke građanima kako ne bi postali žrtva kaznenog djela:

pročitajte obavijesti i savjete pružatelja usluge kupnje/prodaje za sigurnu kupnju putem njihove stranice

ako nešto prodajete, za uplatu na vaš račun kupcu je dovoljno poslati samo IBAN broj i vaše ime i prezime, a nikako CVC/CVV kod (kod za verifikaciju koji se nalazi na poleđini kartice) kao niti rok važenja niti broj kartice.

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,58 promila

Policijski službenici su jučer u Karlovcu prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,58 promila upravlja 64-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.