Provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja

Proteklog vikenda utvrđeno ukupno 369 prekršaja u prometu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

    Tom prilikom utvrđeno je ukupno 369 prekršaja, a od toga se 26 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 90 na brzinu, 95 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te osam na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

    Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača na području Bosiljeva, a iznosila je 1,78 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 153 km/h na autocesti A1 i to na dijelu gdje je ograničenje 100 km/h.

    Također, 19. siječnja na državnoj cesti D1 u Krnjaku policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s predstavnicima drugih inspekcijskih službi proveli su pojačani nadzor vozila i vozača. Tom prilikom iz nadležnosti rada policije utvrđeno je 75 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jedan iz Zakona o osobnoj iskaznici i jedan  iz Zakona nabavi i posjedovanju oružja građana, dok je iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno ukupno 11 različitih prekršaja.