Prvi Karlovački

Proteklog vikenda 111 prekršaja nepropisne brzine kretanja

24.06.2019

Crna kronika

U proteklom tjednu na području Karlovca i Slunja uhvaćena tri ponavljača teških prekršaja u prometu tzv. "recidivisti"

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 10 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 111 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 41 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te su utvrđena 94 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 3,75 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu bila 89 km/h.

U odnosu na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. „recidiviste“ u proteklom tjednu na području Karlovca i Slunja uhvaćene su tri osobe.

Naime, jedan od njih je 44-godišnjak koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg te je pretjecao kolonu vozila u zavoju, a za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja zbog čega je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 28 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.

Za 36-godišnjeg vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, a ujedno utvrđeno je i da je unatrag tri godine u pet slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 28 dana.

Također, utvrđeno je i da je 28-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u krvi od 1,40 g/kg te je zbog neprilagođene brzine sletio s ceste i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom nakon čega se je udaljio s mjesta događaja. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u jednom slučaju već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja. On je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, a što je preinačeno u uvjetnu osudu u trajanju od 12 mjesec i novčanu kaznu od 8.500 kuna.