Prvi Karlovački

Prosvjeduje više od 1.500 učitelja i nastavnika

05.09.2019

Vijesti

Prosvjedna kolona učitelja i nastavnika danas je oko podneva krenula prema Trgu svetog Marka, a svojom akcijom zahtjevaju da Vlada poveća koeficijent za plaće u prosvjeti za šest posto. Na prosvjedu su prosvjetari iz raznih dijelova Hrvatske, zaposlenici u školama, sindikalni djelatnici.

“Reforma s podcijenjenim učiteljima – ne bu išlo”, “Može li reforma bez nas”, “Najobrazovaniji, a ne najgluplji”, “Od zemlje znanja do zemlje beznađa”, “Zapostavljeno obrazovanje, nepokrenuta država”, “Zadovoljan učenik = napredna i moderna škola”, samo su neki od transparenata koje nose prosvjetari, prenosi Večernji list.

Na prosvjedu se okupilo više od 1 500 prosvjednika, a među njima su bili i naši karlovački učitelji.  Sindikalne čelnike je oko 12 i 30 primio Predsjednik Vlade Andrej Plenković, a kako je i prije najavio sa sindikatima će razgovarati o njihovim zahtjevima i procjeni situacije s plaćama u sektoru obrazovanja.

Predsjednik NSZSSH Branimir Mihalinec kazao je Hini da povećanje plaća traže za oko 68 tisuća zaposlenika u prosvjeti, istaknuvši da oba sindikata zajedno imaju oko 40 tisuća članova, prenosi Večernji.