Prvi Karlovački

Nastavljen štrajk prosvjetara, prosvjedu u Zagrebu pridružuju se i učitelji i profesori iz KA-županije

06.11.2019

Županija

U osnovnim i srednjim školama  u cijeloj zemlji danas je devetnaesti dan štrajka, a u štrajku su i visoko školstvo i znanost. Sindikati danas organiziraju i prosvjed pod nazivom „6.11. za 6,11 posto“ na Markovom trgu ispred Vlade. Školski sindikati i Vlada jučer su nastavili pregovore, no za  sada nijedna strana ne odustaje od svojih stajališta. Sindikati su definirali svoje pozicije, a Vlada ih prema izjavama sindikata do ponedjeljka treba konačno definirati kao neku svoju poziciju. Na prosvjedu u Zagrebu danas su i oboje sindikalnih županijskih povjerenika, Biserka Šintić i Dražen Basar.

Informacije iz škola u Karlovačkoj županiji za nas sindikalce su vrlo pozitivne. Što to znači? To znači da djece u školama nema; zahvaljujem opet roditeljima, sugrađanima na razumijevanju i podršci. Učitelji su gotovo sto posto u štrajku, a nas 50-tak u ovom trenutku autobusom ide na prosvjed u Zagreb. Nadam se da je ovo posljednji prosvjed u nizu i da će se konačno pronaći rješenje na zadovoljstvo nas prosvjetnih djelatnika koji tražimo danas 6.11. – 6,11 posto povećanje koeficijenta složenosti poslova, rekla nam je Šintić.

U srednjim školama u Karlovačke županije danas je štrajk u punom jeku i ne jenjava, a odaziv je skoro isti kao i prošli put , izjavio  je županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Dražen Basar. (m.m.)