Prvi Karlovački

Prostor Mjesnog odbora Mala Jelsa u novom ruhu

06.11.2019

Karlovac

-Osim uređenja unutrašnjeg prostora koji je bio u totalno derutnom stanju, vani je napravljena pečenjara, igralište, uređen kompletan okoliš...Sada nam predstoji sanacija krova, a postoji ideja da bi uz pomoć sredstava Europske unije u budućnosti napravili i bazen, optimističan je predsjednik Jadranko Grčić

Uređenje i adaptacija prostora Mjesnog odbora Mala Jelsa i osvrt na ovogodišnji projekt KAkvart bili su tema današnje konferencije za novinare u prostoru navedenog mjesnog odbora.

O izvedenim radovima u navedenom mjesnom odboru više je rekao predsjednik, Jadranko Grčić.

Prostor je bio u totalno derutnom stanju i morali smo mijenjati vodovodne i elektro instalacije, drvenariju, prozore, sanitarni čvor i drugo, dakle počeli smo od nule. Dobili smo 20 tisuća kuna i to je bila injekcija i pobuda da uspijemo dalje nastaviti s radovima. Zahvaljujem BMW klubu Karlovac koji je naš sustanar i koji je nesebično svojim radom kao i materijalnim sredstvima u iznosu od 30 tisuća kuna pripomogao jer bez toga ne bi mogli završiti ono što smo planirali. Stvarno je uloženo puno truda, puno volonterskog rada i sve je to prema procjeni za uređenje tih prostorija iznosilo oko 120 tisuća kuna, izjavio je Grčić.

Istaknuo je kako su prostorije u funkciji i koriste ih mještani za rođendane, druženja, razna  događanja…

Vani imamo pečenjaru, napravili smo igralište, uredili smo kompletan okoliš jer je raslo grmlje i trnje. Sada nam predstoji sanacija krova, a u budućnosti, postoji ideja da bi uz pomoć sredstava Europske unije u blizini napravili i bazen, optimističan je Grčić.

Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih komunikacija u HEINEKEN-u Hrvatska koji je glavni partner u projektu KAkvart najavila je kako će i dalje podržavati ovakve projekte.

-Heineken Hrvatska je sa svojim brendom Karlovačko već nekoliko godina zaredom partner KAkvartu i mi smo s veseljem ušli u ovaj projekt i sudjelujemo u njemu i drago nam je da građani, gradske četvrti, gradska uprava i mi kao donator zajedničkim snagama uspijevamo na neki način mijenjati lice grada i doprinositi razvoju lokalne zajednice i ostvarivati projekte koji imaju za cilj poboljšanje života u gradu Karlovcu i županiji, istaknula je Bratko Gašpić.

Naglasila je i kako su veliki broj prijava svake godine, te zanimljivi i korisni projekti dokaz su da je KAkvart prepoznat kao važan i uspješan projekt.

Osim ovog projekta, HEINEKEN Hrvatska sponzorira neka od najvažnijih zabavnih i kulturnih događanja na području Karlovca što ćemo i dalje činiti, najavila je.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svima koji su sudjelovali u ovom projektu na Maloj Jelsi te istaknuo:

-Ovo je pokazatelj koliko ustvari dobra volja, znanje, u konačnici i kreativnost, mogu oplemeniti neki prostor, jer ovo je prostor namijenjen za sve u mjesnom odboru i diže kvalitetu življenja građana u njemu, naglasio je prvi čovjek našega grada.

Inače, projekt KAkvart Grad Karlovac pokrenuo je 2016. godine i on je jedinstven u Hrvatskoj. Gradonačelnik Mandić rekao da kada su krenuli s KAkvartom, to su bili mali koraci, a danas se to već razvilo u jedan značajan program u sklopu kojeg je za to vrijeme realizirano 80-ak projekata za što su gradske četvrti i mjesni odbori uložili nešto više od dva milijuna kuna vlastitih sredstava. Ukupna vrijednost do sada realiziranih projekata viša je od šest milijuna kuna, od čega je volonterski rad vrijedan više od polovice toga iznosa.

Zato je ovaj program poseban i jedinstven u Hrvatskoj jer pokazuje koliko ljudi stvarno imaju volje potruditi se za uređenje svojeg mjesta i naselja, kazao je Mandić.

Zahvalio je i HEINEKEN-u što svake godine u ovim projektima sudjeluje s 400 tisuća kuna, a Grad Karlovac s 300 tisuća kuna. (sl)

Foto: (ič)