Aquatika

Proslava sedmog rođendana 21. i 22. listopada

VIŠE IZ RUBRIKE

Sretan ročkas!

Pripremljen je bogati program za obitelji s djecom na akvarijskom trgu

Proslava sedme godišnjice Aquatike - slatkovodnog akvarija Karlovac održava se u subotu i nedjelju 21. i 22. listopada 2023. Bogati program kroz dva dana namijenjen prvenstveno obiteljima s djecom održava se na akvarijskom trgu, u Zelenoj knjižnici Aquatike i Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ te na šetnici uz Aquatiku.

Pripremili su i posebne pogodnosti tog vikenda za sve posjetitelje, a to je 50% popusta na individualne ulaznice, a u akvarijskoj suvenirnici  omogućuju popust od 25% na sve suvenire, dok vas u caffe baru očekuje posebna rođendanska ponuda.

Program se sastoji od kreativnih radionica za djecu, predstavljanja slikovnice, dječjeg buvljaka, poligona zabavnih igara, do susreta s rijekom Koranom – tematske šetnje u pratnji vodiča, a sve završava rođendanskom zabavom uz svirku benda „LA PAPA“ na akvarijskom trgu.

Program:

21.10. SUBOTA

10 sati       predstavljanje slikovnice „Mačak u šeširu“ uz Krešimira Krnicu (Zelena knjižnica)

11 sati       Čajanka s Pandom Mandom (Zelena knjižnica)

9-12 sati   Dječji buvljak (trg)

16 sati       Eko priča i kreativna radionica s Knjiguljicom (trg)

 

22.10. NEDJELJA

10-12 sati  Poligon zabavnih igara, zadataka i izazova “Kopnene vode”  s Eko panom (trg)

11 sati       Susret s Koranom – tematska šetnja u pratnji vodiča (šetnica)

17 sati       Rođendanski party uz svirku benda “LA PAPA” (trg)

Organiziranjem DJEČJEG BUVLJAKA namjera je upozoriti javnost da ponovnom upotrebom predmeta možemo znatno doprinijeti smanjenju količine otpada, ali i dati građanima priliku za povoljnu kupnju i čišćenje dječjih ormara i polica s igračkama.

Podsjetimo, Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac je ekološka, obrazovna, turistička i znanstvena atrakcija. Nastala je kao rezultat projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a posjetilo ga je već više od 460 000 posjetitelja. Odiše originalnošću obzirom da se radi o jedinom slatkovodnom akvariju u Hrvatskoj, u gradu na 4 rijeke. Kroz svoj rad osim funkcije javnog akvarija ima zadatak predstaviti tradicijsku kulturu, geološku prošlost i način života uz rijeke te na različitim projektima surađuje sa znanstvenim sektorom. Akvarijski postav u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet. Svaki posjetitelj na taj način može doživjeti riječni tok od izvora do ušća.