Prvi Karlovački

Proslava nezaboravnog nastupa Vatrenih

17.07.2019

Vijesti

Ozljani su jučer proslavili Dan zajedništva, ponosa i sreće, odnosno godišnjicu spektakularnog nastupa Vatrenih na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Obilježavanje ovoga dana inicirao je Zlatko Dalić, a uz Ozalj još se 20 gradova obuklo u naše prepoznatljive kockice.

Prošle godine Ozljani su proslavili srebro Vatrenih na Starom gardu Ozlju, a ove godine su nastavili sa slavljem ali na drugom mjestu.

Na neki način želimo i ove godine to proslaviti i uputiti još jedan pozdrav Vatrenim sa našeg mosta na rijeci Kupi. Također smo stavili veliki zastavu, pozvali smo ljude u 19:30, nadamo se da ćemo poslati veliki pozdrav u Hrvatsku u svijetu i još na neki način ispromovirati Ozalj, kazala je Pročelnica jedinstvenog upravnog odjela grada Ozlja, Lidija Bošnjak.

Koliko obilježavanje ovoga dana znači Ozljanima istaknula nam je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić,

Ovo je za nas simbolično obilježavanje ideje zajedinštva, ideje pomoći drugima, ideje dobra, dobrih vibracija i svega onoga od prošle godine kada su Vatreni postigli onaj fantastičan uspjeh. Mi Ozaljčani obilježavamo si ovim događanjem te prekrasne emocije i inspiriramo jedni druge.

Svoje dojmove o nezaboravnom sportskom uspjehu te što za njih to znači podijelili su s nama i Ozljani,

Prije svega se zahvaljujemo našim prvacima, možemo reći baš prvaci jer su nam digli ponos, sreću i veselje. Objedinili su nas sve u jedno, tako da smo svi zajedno ponosni!

-Pobjeda Hrvatske je značila da je Hrvatska jedna od najboljih reprezentacija.

-Ovih dana se ponovno prisjećamo kako nam je tada bilo neopisivo, kako su naši nogometaši osvojili srebro. Ja nisam neki pratitelj nogometa, ali ovih dana lijepo je biti Hrvat i navijati za Hrvatsku i djecu upućivati u tom smjeru. Stvarno nešto prekrasno! (ma)

foto. i.č.