Prvi Karlovački

Proslava na Orlovcu počela likovnom kolonijom i dječjim igrama

15.06.2019

Karlovac

Mjesni odbor Orlovac organizira ovaj vikend obilježavanje Dana mjesnog odbora i blagdana svog zaštitnika svetog Antuna Padovanskog

Mjesni odbor Orlovac organizira ovaj vikend obilježavanje Dana mjesnog odbora i blagdana svog zaštitnika svetog Antuna Padovanskog. Danas prvog dana manifestacije po 25. put održava se likovna kolonija i po drugi put Orlovačke dječje igre. Proslava Dana Mjesnog odbora Orlovac financirana je sredstvima iz projekta KAkvart.

-Na 25. likovnoj koloniji sudjeluje dvadesetak likovnjaka, a tu su i naši gosti iz Slovenije. Radi se u domu, a neki su likovnjaci i u prirodi. Istovremeno održavaju se po drugi put Orlovačke dječje igre, a sudjeluje od 35 do 40 djece od pet do dvanaest godina. To je puno za naš mjesni odbor koji ima oko 800 stanovnika, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Orlovac Josip Obranović.

Sutra drugog dana ove tradicionalne manifestacije u 9 sati i 30 minuta bit će okupljanje kod vatrogasnog doma, a zatim procesija od doma do kapelice svetog Antuna Padovanskog, gdje će od 10 sati i 30 minuta biti služena sveta misa.

-Središnja proslava bit će sutra. Procesija s kipom svetog Antuna proći će od vatrogasnog doma do kapelice, gdje će misno slavlje služiti naš bivši župnik velečasni Duje Kurtović. Za proslavu Dana Mjesnog odbora Orlovac dobili smo 25 tisuća kuna iz projekta KAkvart, a to je uloženo u kupnju majica, rekvizita za dječje igre, platna za likovnjake i osvježavajuća pića. Veliki doprinos svojim volonterskim radom dali su mještani Orlovca, kazao je Josip Obranović.

Nakon misnog slavlja, slijedi povratak do vatrogasnog doma. U 11 sati i 45 minuta bit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred križa i spomen ploče na domu. U 12 sati počinje svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Orlovac uz nastup Folklornog ansambla Matija Gubec i Karlovačkog vokalnog okteta. Od 12 sati i 30 minuta bit će svečani ručak i druženje. Za vrijeme proslave bit će podijeljena knjižica “20 godina kapele svetog Antuna Padovanskog Orlovac – Karlovac, 1999. – 2019.”. Manifestacija na Orlovcu podržana je na natječaju KAkvart 2019. Glavni partner Gradu Karlovcu na projektu KAkvartr je kompanija Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko. (b.o.)

Foto: Igor Čepurkovski