Prvi Karlovački

Proslava dana općine Generalski Stol

Autor: Ivica Pilaković

13.06.2022

Kultura

Proslava Dana Općine započela je u nedjelju 12. lipnja malonogometnim turnirom u organizaciji sportskog društva i veličanstvenim koncertom KUD-ova ”Mate Balota” iz Raklja te domaćih “Izvor” i “Lipovac” Generalski Stol. U manifestaciju su bili uključeni i LD i DVD Generalski Stol. Na druženje s mještanima došla je i županica Martina Furdek-Hajdin koja je i zaplesala s članovima kulturno-umjetničkog društva.

Danas je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, u pratnji načelnika Općine Generalski Stol Alena Halara i gradonačelnice Grada Slunja Mirjane Puškarić zapalila svijeće u spomen na umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje. Nakon Svete Mise koja je održana u Župnoj crkvi Svetog Antuna Padovanskog, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Generalski Stol.

Načelnik Alen Halar zahvalio je Karlovačkoj županiji,  HEP-u, Županijskoj upravi za ceste, Hrvatskim šumama, brojnim drugim ustanovama te članovima Općinskog vijeća na odličnoj suradnji svih ovih godina i istaknuo važnost kontinuirane suradnje i komunikacije na svim razinama vlasti.

Obzirom na popunjen kapacitet postojećeg vrtića koji je otvoren 2017. godine, u planu je izgradnja novog vrtića koji će zadovoljiti potrebe sve većeg broja djece u Općini. U tijeku je postupak javne nabave za izgradnju školske sportske dvorane koju će financirati Karlovačka županija i Općina Generalski Stol, a koja će upotpuniti odgojno – obrazovni standard Osnovne škole Generalski Stol.

Do kraja godine očekuje se završetak radova na izgradnji društveno – vatrogasnog doma u centru Općine, ukupne vrijednosti 10 milijuna kuna.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar zahvalila je Općini na suradnji te svima čestitala Dan Općine. Naglasila je kako je cilj Karlovačke županije osigurati mladima ostanak u svojem ognjištu, a kako bi to bilo moguće Karlovačka županija zadužena je osigurati vrtić, školu te kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu uslugu.

Na svečanoj sjednici bili su i gradonačelnici Slunja i Duge Rese, Mirjana Puškarić i Tomislav Boljar, načelnik Plaškog Pero Damjenović, zamjenici načelnika Vojnića, i Cetingrada Josip Kurtović i Osman Mušić te predstavnici HEP-a, Hrvatskih šuma te brojnih drugih ustanova i tvrtki koji su u kontinuiranoj komunikaciji s Općinom Generalski Stol.