Prvi Karlovački

Proslava blagdana Velike Gospe na Kamenskom bez tradicionalne procesije i uz znatno manji broj vjernika

Autor: Sunčica Laić

15.08.2020

Vijesti

Današnja proslava blagdana Velike Gospe u marijanskom svetištu na Kamenskom održana je u skladu s preporukama epidemiologa po prvi put bez tradicionalne procesije, a i uz znatno manji broj vjernika nego inače. Svi hodočasnici pri dolasku su popisani, morali su dezinficirati ruke, a bilo im je preporučeno da sa sobom ponesu i zaštitne maske za lice.

Nakon jutarnjih svetih misa, uslijedila je mini procesija u kojoj su pored pavlina koji su nosili kip Majke Božje Kamenske sudjelovali i svećenici Karlovačkog dekanata. Središnje misno slavlje u 11 sati predvodio je prečasni Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati u Zagrebu, u koncelebraciji sa svećenicima Karlovačkog dekanata.

Također, sveta misa bit će služena i u 18 sati.

Što se tiče ugostiteljske ponude, ona je i ove godine bila bogata. Tako su posjetitelji već od jutarnjih sati mogli uživati u licitarskim proizvodima i neizostavnom gvircu naših poznatih medičara, a tradicionalno su se nudili i pečeni janjci i odojci. Nisu izostali ni štandovi s raznim drangulijama i ukrasnim predmetima, kao i djeci uvijek atraktivni šareni baloni s helijem…

Foto: (ič)