Gradsko kazalište Zorin dom

Proslava 131. rođendana Zorin doma uz svečanu plesnu predstavu Mađarskog nacionalnog plesnog ansambla

VIŠE IZ RUBRIKE

Živopisnu folklorna predstava

Predstava će se održati u ponedjeljak 27.11. u 19 sati i utorak 28.11. u 19 sati, a plesna radionica 28.11. u 16 sati. I predstava i radionica su besplatne.

Gradsko kazalište „Zorin dom“ ove godine obilježava svoj 131. rođendan. Za tu veselu prigodu dolazi nam u goste Mađarski nacionalni plesni ansambl koji poziva gledatelje na živopisnu folklornu predstavu. Predstava "Odjek Karpata" predstavlja najljepše plesove mađarskog govornog područja. Poseban naglasak stavljen je na originalnu i stilsku izvedbu. Legendarni csárdás, transilvanski i mađarski romski plesovi, stakleni kolutovi i naravno jedan od najvirtuoznijih svjetskih muških plesova 'legényes' - uključeni su u koreografiju tijekom koje gledatelji, makar samo duhom, ali od Rábaköza do Székelyföld, od Sárköza do sela Matyó ili Dél Alföld mogu putovati zajedno s plesačima.

Koreografi: Zsuzsa ZS. Vincze, Zoltan Zsurafszky

Redatelj: Zoltan Zsurafszky

Fotografije: Sándor Csudai

Predstava će se održati dva dana: ponedjeljak 27.11. u 19 sati i utorak 28.11. u 19 sati.

Ulaznice se mogu podignuti na blagajni kazališta Zorin dom i besplatne su.

Plesna radionica:

Uz podučavanje najpopularnijih mađarskih narodnih plesova, plesači Mađarskog nacionalnog plesnog ansambla održat će satove u malim grupama u svrhu povezivanja hrvatske i mađarske zajednice. Program traje do dva sata.

Molimo sve zainteresirane za plesnu radionicu da nam se prijave na mail zeljka@zorin-dom.hr

Radionica će se održati 28.11. u 16 sati i potpuno je besplatna.