Vrtić će upisivati 40 djece

Proširen Dječji vrtić "Bambi" za dodatnu vrtićku skupinu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Briga za najmlađe

  rijednost projekta proširenja kapaciteta vrtića je 415 tisuća eura, a vrijednost novog dječjeg igrališta je 105 tisuća eura.

  Dječji vrtić "Bambi" otvoren je uz podršku Karlovačke županije, Općine Lasinje i OŠ Antun Klasinc, 2019. godine. Od tada, vrtić je pohađalo 20 djece u dobi od 3 do 7 godina te su čini jednu mješovitu vrtićku skupinu.

  Obzirom na demografski razvitak općine i povećanje broja djece, vrtiću je bilo potrebno proširenje kapaciteta. Povodom obilježavanja Dana Općine Lasinja, svečano je otvoren dodatni prostor DV "Bambi" koji će odsada upisivati ukupno 40 djece te će imati dvije mješovite vrtićke skupine.

  Uz proširenje vrtića, Općina Lasinj je uredila i dječje igralište u blizini vrtića i škole. Na ovaj način, Lasinja je uz postojeće sportske terene obogaćena za dodatni sadržaj koji je od neophodne važnosti za djecu, ali i sumještane.

  Vrijednost projekta proširenja kapaciteta vrtića je 415 tisuća eura, a vrijednost novog dječjeg igrališta je 105 tisuća eura.

  Projekti su uspješno realizirani zahvaljujući sredstvima Općine Lasinja, Karlovačke županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.