Dan ljubaznosti u prometu

Propuštali pješake na prijelazima pa nagrađeni za ljubaznost

VIŠE IZ RUBRIKE

U povodu 445. rođendana grada, Postaja prometne policije Karlovac, uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama i u suradnji s Gradom Karlovcem i ove je godine organizirala akciju Dan ljubaznosti u prometu. Cilj je akcije poticanje tolerantnih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Akcija se provodi od 2016. godine.

Načelnik Postaje prometne policije Davor Boljkovac zahvalivši i čestitajući dobitnicima priznanja je naglasio da je raduje podatak da je svake godine sve veći broj ljubaznih vozača.

-Akcija je provedena na šest najfrekventnijih mjesta u gradu i obuhvaćeno 2.275 sudionika u prometu.  Dakle zavidna brojka koja nam je odredila nekakve smjernice u odnosu tolerancije odnosa vozača i pješaka koji su definitivno najugroženija skupina sudionika u prometu. Veseli nas sa svakom godinom povećanje pozitivnih trendova, u ovom slučaju bilo je gotovo 86 posto vozača koji su svojim ponašanjem pridonijeli ovim pozitivnim trendovima. Tolerantan odnos između vozača i pješaka neka bude naša svakodnevica i rezultati neće izostati, poručio je Boljkovac.

Podatak da veliki broj vozača poštuje prometne propise veseli i zamjenicu gradonačelnika Ivanu Fočić.

-Nastavite tako i dalje i vi ste u biti koji i dalje trebate širiti takvo ponašanje, a i svi oni ostali koji se pridržavaju propisa. U zadnje vrijeme primjećujem da ljudi u prometu pomažu jedni drugima, propuštaju se kad su velike gužve i sigurna sam da i vas kao i mene osobno, kad imam priliku nekome pomoći da se „ubaci“ osjećam zadovoljna jer sam nekome pomogla, rekla je Fočić i čestitala nagrađenima te im zahvalila što i na ovaj način grad čine sigurnijim.

Slučajnim odabirom nagrade svake godine dobiva 10 najljubaznijih, ali i najsretnijih vozača, a ovoga puta to su: Ankica Blaj Skender, Marica Išlić, Lucija Kasunić, Petra Poljak, Dražen Furač, Ivan Brezović, Ivan Lang, Nikola Starešinić, Marinko Maradin i Zdravko Oreščanin.