Prevedena preventivno-represivna akcija rezultirala s čak 119 prekršaja

Pronađeno 96 kg sitno rezanog duhana bez duhanske markice, a sedam vozila upućeno na tehnički pregled

VIŠE IZ RUBRIKE

    Policijska uprava karlovačka provela je jučer na odmorištu Draganić preventivno-represivnu akciju u kojoj je utvrđeno čak 119 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i jedno kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

    -U vozilu vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnjak, pronađeno 96 kg sitno rezanog duhana koji nije imao duhanske markice Ministarstva financija. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 53-godišnjaka se sumnjiči da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, stoji u priopćenju.

    Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila sedam vozila. Tom prilikom kod svih sedam vozila utvrđena je tehnička neispravnost i to kod pet vozila utvrđeni su veći tehnički nedostaci, a kod dva vozila opasni tehnički nedostaci.

    U nadzoru su sudjelovali policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s vojnom policijom, inspekcijom cestovnog prometa, inspekcijom zaštite okoliša, veterinarskom inspekcijom, šumarskom inspekcijom, Mobilnom jedinicom carine i Centrom za vozila Hrvatske., a proveden je s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela. (a.r.)