PU karlovačka

Pronađena veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih tvari

VIŠE IZ RUBRIKE

Manje oružja - manje tragedija

Muškarci od 52 i 46 godina, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je državnom odvjetništvu

Policijski službenici PP Ogulin zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca od 52 i 46 godina.

U okviru kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u ovog utorka temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu na području općine Saborsko izvršili pretragu doma i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni muškarci. Tom prilikom pronađena je veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih tvari te njihovih sastavnih i rezervnih dijelova.

Zbog sumnje da su muškarci počinili kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, jučer su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu. Također će protiv obojice osumnjičenih nadležnom općinskom sudu biti proslijeđen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona  o  nabavi i posjedovanju oružja građana, navode u priopćenju.

Isto tako, podsjećaju građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.