Prvi Karlovački

Promoviranje volonterstva i Erasmus programa u Dugoj Resi

Autor: Marta Marinović

19.10.2021

Mozaik

Volonterski centar Kupa, koji djeluje u sklopu LAG Vallis Colapis,  organizirao je manifestaciji „Dani Erasmusa“, koja je trajala od 14. do 16. listopada. Uz Volonterski centar Kupa, aktivnosti su se priključile udruge iz Europe.

Sve aktivnosti uz navedenu manifestaciju mogle su se pratiti na Facebook stranici Volonterskog centra, uz slušanje i podjelu Erasmus iskustva održan je i online trening kojeg je vodio GaragErasmus Foundation u cilju promoviranja Erasmus+ programa Europske unije i osnaživanja mladih ljudi kako bi postali Erasmus ambasadori. Volonteri koji su sudjelovali na razmjeni “Youth Up For Entrepreneurship” u Gruziji i Armeniji po dugoročnom projektu “Cities of YOUth”, odlučili su ispričati svoju kratku Erasmus+ priču te time pridonijeli promoviranju Erasmus+ programa.

Da ne bi sve ostalo samo na virtualnom svijetu, u suradnji s Udrugom za mlade Agora uslijedilo je sudjelovanje na Gljivarskoj večeri u Amfiteataru Duga Resa gdje su promovirali volonterstvo i Erasmus program. U Prostoru za mlade u Dugoj Resi nastavljena radionica o Erasmus programu, predstavljanje Erasmus+ projekata i osobnih iskustava, a također i prava i obveza volontera te Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem. Svima zainteresiranima je prenijeto uživo osobno iskustvo sudionika razmjena i treninga, sve u cilju kako bi mladi iz Duge Rese bili upoznati sa Erasmus+ programom Europske unije.