Projekt „Startup studenti“

Promocija piva koje su skuhali studenti Veleučilišta u Karlovcu u suradnji sa Zmajskom pivovarom

VIŠE IZ RUBRIKE

Studenti poduzetnici

Radi se o pivu NE IPA (New England Indian Pale Ale), a s obzirom da je mutno nazvat će ga prigodno "College Haze"

Predavanje i promocija piva koje su skuhali studenti Veleučilišta u Karlovcu u suradnji sa Zmajskom pivovarom upriličeno je danas u  atriju Studentskog centra Karlovac. Na predavanju su vlasnik navedene pivovare Andrej Čapka i profesor Veleučilišta u Karlovcu Goran Šarić govorili o počecima poslovanja Zmajske pivovare, razvijanju poduzetničke ideje, postupku proizvodnje pive i o karakteristikama proizvedenog novog piva. Kako je rečeno, riječ je o stilu piva NE IPA (New England Indian Pale Ale), a s obzirom da je mutno nazvat će ga prigodno "College Haze".

Tom prilikom su ujedno dekan Veleučilišta Ivan Štedul i vlasnik Zmajske pivovare, Andrej Čapka potpisali sporazum o suradnji.

Inače, radi se o provedbi projekta „Startup studenti“ kojega sačinjavaju predavanja o poduzetništvu u organizaciji Javne ustanove InovaDR za poticanje lokalnog razvoja iz Duge Rese, Studentskog centra Karlovac, Veleučilišta u Karlovcu, i Studentskog zbora VUK-a. Kako je istaknula Jasmina Kundić, savjetnica za pripremu i provedbu projekata u navedenoj ustanovi, cilj projekta je kroz prezentacije mladih uspješnih poduzetnika približiti studentima ideju poduzetništva te ih potaknuti na pokretanja vlastite tvrtke nakon završetka studija ili čak i tijekom studiranja.