Prvi Karlovački

Promocija kalendara za 2020. godinu “Karlovačka županija noću…”

Autor: Branko Obradović

04.12.2019

Karlovac

Tiskara Pečarić-Radočaj promovirala je i drugo izdanje brošure "Kalendarima o Karlovačkoj županiji 2011. – 2020."

Tiskara Pečarić-Radočaj organizirala je večeras promociju kalendara za 2020. godinu “Karlovačka županija noću…” i drugog izdanja brošure “Kalendarima o Karlovačkoj županiji 2011. – 2020.”. Promocija je održana u Gradskom kazalištu Zorin dom. Ova tiskara već 25 godina objavljuje kalendare i to je jedna od prepoznatljivosti njihova rada.

-Kalendar kao komercijalna slika tiskare definitivno ne, ali kao jedna tradicija, kao čuvanje povijesne baštine i promocija naše županije svakako da. Mi svake godine moramo dobro razmisliti, koja tema će biti na kalendaru. Moramo smisliti da bude nešto novo, da bude lijepo i da bude veliko iznenađenje. Kupci kalendara su poduzeća, obrti, gradovi, općine i fizičke osobe, kazala je direktorica Tiskare Pečarić-Radočaj Ivana Prahović.

Tehnički direktor Vladimir Radočaj istaknuo je da puno procesa mora proći od izbora motiva do gotovog kalendara.

-Za dobar kalendar najvažniji je dobar motiv i onda je sve lakše. Ako je dobar motiv ideja se rađa sama i proizvod dolazi sam od sebe. Puno procesa mora proći, osmišljavanje, odabir motiva za fotografije, obrada fotografija i kasnije da tisak bude kvalitetan, rekao je Radočaj.

Autor fotografija za ovogodišnji kalendar “Karlovačka županija noću…” je poznati karlovački fotograf i dugogodišnji suradnik Tiskare Pečarić-Radočaj Dinko Neskusil.

-Davno smo radili prvi fotografski kalendar, bilo je to 1995. godine, kasnije smo radili županijski kalendar mostova, danas je to “Karlovačka županija noću…”. Radim puno s njima, ali kroz sve ove godine, kroz 25 godina kalendara za Tiskaru Pečarić-Radočaj izredali su se gotovo svi karlovački foto amateri i foto profesionalci snimajući razne teme. Od običaja, mostova dvoraca, rijeka, svega. Uglavnom vrlo ugodna i po meni korisna suradnja, kazao je Neskusil.

Promociji kalendara i brošure prisustvovali su gradonačelnik Damir Mandić i njegovi zamjenici Andreja Navijalić i Ivan Mrzljak, a u ime Karlovačke županije nazočna je bila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin. Direktorica Tiskare Pečarić-Radočaj Ivana Prahović uručila je zahvalnice stalnim suradnicima, odnosno dugogodišnjim naručiteljima njihovog kalendara. (b.o.)

Foto: Igor Čepurkovski

Autor: Branko Obradović