Prvi Karlovački

Prometne nesreće, vožnja pod utjecajem alkohola i vrijeđanje policijskih službenika obilježili jučerašnji dan na karlovačkim cestama

Autor: Anamarija Radočaj

28.07.2021

Crna kronika

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira i četiri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom.

-Jučer oko 17.15 sati u naselju Brezova Glava u Karlovcu dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom švicarskih registarskih oznaka upravljao je 55-godišnji hrvatski državljanin i kretao se državnom cestom DC 6 u smjeru raskrižja državne ceste DC 1. Dolaskom na raskrižje nije propustio vozila s prednošću prolaska kojom prilikom je oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak uslijed čega je došlo do sudara. U prometnoj nesreći 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine teško je ozlijeđen dok će protiv 55-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, kažu iz policije.

Osim navedene prometne nesreće, policija je izdvojila je vožnju pod utjecajem alkohola te vrijeđanje policijskih službenika.

-Policijski službenici su jučer navečer u Dugoj Resi utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg upravlja 40-godišnjak, a koji je tijekom policijskog postupanja vrijeđao policijske službenike. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega nadležnom sudu biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.