Obilježavajući Međunarodni dana žena, policijski službenici na području Karlovca i Ozlja danas su tijekom prijepodneva proveli preventivnu akciju kontrole sigurnosti u prometu i vozačicama su u znak pažnje dijelili ruže

Prometna policija u akciji Dana žena!

VIŠE IZ RUBRIKE

    Već tradicionalno prilikom obilježavanja Međunarodnog dana žena, policijski službenici na području Karlovca i Ozlja danas su tijekom prijepodneva proveli preventivnu akciju kontrole sigurnosti u prometu te su vozačicama u znak pažnje dijelili prigodne poklone. Od dvije lokacije na kojima je policija u Karlovcu provodila akciju, naša novinarska ekipa bila je na raskrižju Gundulićeve i Gajeve, gdje je načelnik postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac vozačicama uz ružu i promo materijal čestitao Dan žena.

    -Nažalost crna statistika govori da je proteklih pet godina, kaže Boljkovac, od 80 poginulih osoba na prometnicama na području Karlovačke županije, 18 žena izgubilo život, a u vozilu se bile suvozačice ili pješakinje. Stoga i ovom našom današnjom akcijom apeliramo na sve sudionike u prometu na poželjno ponašanje u cilju veće sigurnosti i manje stradavanje, pogotovo ono najtragičnije.  

    Vozačice, čiji se broj u prošloj godini povećao, u odnosu na mušku populaciju, čiji broj stagnira već neko vrijeme, koje su danas zaustavljene, a odabir je bio slučajan, bile su kako policija voli reći „uredne“ vozačice. Bile su vezane, nisu koristile mobitel, pridržavale su se propisane brzine i kao što to obično statistika pokazuje, ali mali broj je onih koji će to javno reći, ipak su one bolje „za volanom“. Pa sretan nam Dan žena ! (rb)

    foto: I.Č.