Zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozaču izrečena kazna zatvora od 45 dana

Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, jedno narušavanje javnog reda i mira u Ogulinu te tri prometne nesreće od kojih jedna sa smrtno stradalom osobom i dvije s materijalnom štetom. Voditelj smjene OKC-a Damir Danilović izdvojio je sljedeće.

    Jučer u 15,09 sati na 105. km i 250 metara autoceste A1, u južnoj cijevi tunela Mala Kapela dogodila se prometna nesreća. Osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao je 38-godišnjak i kretao se od smjera Karlovca u smjeru Brinja. Zbog za sada neutvrđenih okolnosti u jednom trenutku 38-godišnjak je skrenuo ulijevo na tunelsko ugibalište te prednjim dijelom osobnog automobila udario u „SOS prostoriju“. Od zadobivenih ozljeda 38-godišnjak je preminuo na mjestu događaja. Policija provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti opisane prometne nesreće.

    Jučer u prijepodnevnim satima u Karlovcu policijski službenici utvrdili su da osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje, upravlja 24-godišnjak. Kako se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, vozač je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 45 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije na rok od 2 godine.