OKC PU karlovačke

Prometna nesreća, provala, vožnja u pijanom stanju......policija imala pune ruke posla

VIŠE IZ RUBRIKE

Ukraden građevisnki materiajl vrijdnosti od oko 2000 eura

Voditelj smjene u OKC-u PU karlovačke, Anton Švinger u javljanju za naš radio izdvojio je nekoliko događaja koja su se dogodila u protekla 24 sata.

-Jučer u 13,10 sati, u mjestu Mrežničke Poljice, općina Duga Resa, dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Motociklom slovenskih nacionalnih oznaka,  upravljao je 38-godišnji državljanin Slovenije, a kretao se županijskom cestom 3182 u smjeru mjesta Belavići.

Dolaskom u mjesto Mrežničke Poljice, skreće na kolnik nerazvrstane ceste te zbog neprilagođene brzine pada s motociklom van kolnika u odvodni kanal. Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede, te slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

 -Za sada nepoznat počinitelj provalio je u razdoblju od 20. do 21. lipnja, u dva kombi vozila trgovačkih društava na parkiralištu u gradskim četvrtima Novi Centar i Rakovac, odakle je otuđen razni građevinski alat u vrijednosti većoj od 2.000 eura.

Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja ovog kaznenog djela. 

-Policijski službenici su utvrdili da je jučer u Duga Resi 58-godišnjak upravljao neregistriranim mopedom pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 Podsjetio je i na akciju „Manje oružja, manje tragedija“ koja i dalje traje.

-Jučer je građanin na području Karlovca policijskim službenicima dragovoljno predao 27 komada raznog streljiva koje je pronašao prilikom čišćenja stambenih prostorija. Predano streljivo je pohranjeno te će biti uništeno prilikom organiziranog uništavanja.

Iz policije pozivaju i apeliraju na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od ikakvih sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.