PU karlovačka

Prometna nesreća na A-1 u Josipdolu s teško ozlijeđenom osobom

VIŠE IZ RUBRIKE

Iz policijske bilježnice

U prometnoj nesreći vozač je teško, a 28-godišnji putnik lakše ozlijeđen

Prometna nesreća na autocesti A-1 vožnja pod utjecajem alkohola u Ogulinu, dva su događaja koja je u jutrošnjem javljaju izdvojila policijska službenica za odnose s javnošću u PU karlovačkoj Katarina Nadia Požega.

-Jučer u 17.02 sati na autocesti A-1, u Josipdolu, dogodila se prometna nesreća. Teretnim automobilom sisačkih registarskih oznaka upravljao je 37-godišnjak koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu uslijed čega je došlo do zanošenja vozila, a potom i prevrtanja. U daljnjem nekontroliranom kretanju vozilo je ušlo u zeleni pojas autoceste gdje se i zaustavilo. U prometnoj nesreći vozač je teško, a 28-godišnji putnik lakše ozlijeđen. Vozaču će biti izdan Obavezni prekršajni nalog, rekla je Požega i izvijestila o još jednom pijanom vozaču kojeg je policija sinoć uhvatila u Ogulinu.

-Policijski službenici su jučer navečer u Ogulinu prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,29 g/kg upravlja 65-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kazala je Požega.