Održan sastanak na temu što bržeg normaliziranja stanja na DC6

Blagdanski poklon: Za vrijeme blagdana promet će biti pušten preko Borlina

VIŠE IZ RUBRIKE

    Jučer je održan koordinacijski sastanak u Mjesnom odboru Borlin kojem su prisustvovali gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima, zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin sa suradnicom, nadzorni inženjer te predstavnici Hrvatskih cesta i tvrtke Euro-asfalta na temu projekta rekonstrukcije DC6.

    Na održanoj koordinaciji izvođač je potvrdio kako će radovi na trenutnom obuhvatu u dogovorenom roku (23.12.2019.) biti završeni do faze nosivog asfalta što bi značilo mogućnost prometovanja. Od 24. prosinca 2019. do 7. siječnja 2020.  dionica između Karlovačke pivovare i Žumberačke ulice bit će puštena u promet preko nosivog sloja asfalta. 0d 7. siječnja 2020. slijedi zatvaranje raskrižja D6 i Žumberačke ulice. Do 2. siječnja 2020. Hrvatske ceste u suradnji s izvođačem radova i nadzornim inženjerom dostavit će Gradu Karlovcu detaljan opis posla i realan rok izvođenja radova. Kako se radi o zahtjevnom zahvatu, između ostalog i izmještanju plinskih instalacija, potreban je određeni rok kako bi se detaljno uskladili svi radovi.

    Kako bi građani mogli brže prometovati do samog centra Karlovca lokalni promet vodit će se nerazvrstanim cestama u vlasništvu Grada Karlovca, a ostali promet usmjeravat će se na državne ceste i autoceste. Cilj je maknuti tranzitni i međugradski promet s gradskih prometnica upravo radi narušene sigurnosti lokalnog stanovništva, ali i uništavanja prometnica koje nisu predviđene za tu količinu prometa. Na sastanku je također dogovoreno kako će Hrvatske ceste – ispostava u Karlovcu preuzeti uređenje poteza Žumberačka – Tićarnica kako bi stanovnici tog dijela mogli olakšano prometovati.