Prvi Karlovački

Promet: 63-godišnjak zbog brzine izletio s autoceste, 44-godišnjak oduzeo prednost i izazvao sudar, obojica teško ozlijeđeni

Autor: Ksenija Begović

08.05.2022

Crna kronika

Tri prometne nesreće  dogodile su se jučer na području Policijske uprave karlovačke, od kojih dvije s teško i jedna s lako ozlijeđenom osobom. U nesreći koja se dogodila oko 13.25 sati na 101. kilometru autoceste A-1 u smjeru juga teško je ozlijeđen 63-godišnji vozač.  Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad osobnim automobilom austrijskih registarskih oznaka te je vozilo izletjelo s ceste i udarilo u zaštitnu metalnu ogradu. Osim teško ozlijeđenog vozača u nesreći su lakše ozlijeđeni 69-godišnji i 28-godišnji putnici. Vozaču će biti uručen obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće o događaju, javljaju iz policije.

Oduzimanje prednosti prolaska, a čemu je kumovao i alkohol uzrok su nesreće koja se jučer oko 20.15 sati dogodila u Dugoj Resi, u naselju Curak. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 44-godišnjak pod utjecajem alkohola i to 1,55 promila. Prilikom skretanja s DC-23 u Ulicu bana Jelačića, oduzeo je prednost automobilu karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 54-godišnjakinja te je prednjim dijelom automobila udario u lijevu bočnu stranu njezinog automobila. U prometnoj nesreći 44-godišnji vozač je zadobio teške ozljede, te će mu biti uručen obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće o događaju.

Foto: Ilustracija