Prvi Karlovački

Proljeće u Karlovcu nikad življe – TZ grada Karlovca pripremila i ovoga vikenda pregršt aktivnosti

Autor: Marta Marinović

29.04.2021

Mozaik

Budući kuhari, učenici  Trgovačko ugostiteljske škole i ovoga petka za svoje sugrađane pripremaju pravu gastronomsku poslasticu, pripremat će fileke.

Fileki, tripice, škembići, vampi, jelo je koje izaziva oprečne reakcije. Od gotovo fanatičnog obožavanja, osnivanja klubova ljubitelja fileka, do potpunog ignoriranja pa čak i prezira. Bilo kako bilo namirnica je to koja je sve traženija i nije jednostavno doći do nje, a mjesta gdje se mogu pojesti fileki jako je malo. U restoranu Pod starimi krovovi budući karlovački kuhari pripremat će ovu deliciju.

Fileki će biti gotovi oko 11 sati nakon čega slijedi prodaja zainteresiranim posjetiteljima.

Važno je pritom napomenuti kako će se sve aktivnosti provoditi u skladu s epidemiološkim preporukama i mjerama, te iz škole mole posjetitelje da se pridržavaju preporuka prilikom boravka u dvorištu škole.

To naravno nije sve od gastronomije u Karlovcu. Za one kojima špek fileki nisu baš omiljeni, karlovački ugostitelji nude i druge zanimljve specijalitete. Jela od slatkovodne ribe ili pak slasna jela i slastice od jagoda potražite na linku

Sve one koji još nemaju planove za prvomajski vikend, Turistička zajednica grada Karlovca poziva na razne aktivnosti koje će ispuniti naš grad.

Možete tako zaploviti rijekom Kupom na Žitnoj lađi u subotu 1. svibnja u 11 i 13 sati, te u nedjelju u 11 sati. Pridružite se u subotu u 11h kod paviljona Katzler besplatnoj turi starom Zvijezdom u pratnji turističkog vodiča.  Nakon što ste upoznate povijesnu baštinu našeg grada, navratite i do akvarija Aquatike gdje vas čeka prezentacija multimedijalnog projekta Susret s rijekom – zajedno s hologramima i interaktivnim podom.

Foto: Denis Stošić, Digitalni tisak