Edukativne radionice

"Proljeće u Karlovcu" - Aquatika obilježava Dan planete Zemlje

VIŠE IZ RUBRIKE

Kako postati planinar?

Aquatika se ovim događanjem pridružuje globalnom pokretu zaštite okoliša

Aquatika u sklopu manifestacije »Proljeće u Karlovcu,« zajedno s partnerima, priprema širok spektar aktivnosti, nudeći najmlađima zabavne i edukativne sadržaje.

Tu su čitanje zanimljivih slikovnica uz kreativne radionice koje potiču grafomotoriku i kreativnost u Zelenoj knjižnici. Također, organiziraju različite sportske i društvene animacije na otvorenom, omogućujući posjetiteljima da uživaju u prirodi i provode aktivno vrijeme na svježem zraku.

Ove subote povodom Dana planete Zemlje očekuje vas radionica »Kako postati mali planinar?« u organizaciji planinarskog društva Osmica Karlovac, uz razne zabavne aktivnosti za djecu, kao što su: prikaz planinarske opreme, slaganje velike karte Hrvatske, orijentacija uz pomoć kompasa i karte, bojanke, križaljke i zagonetke, memory igra, igre loptom, razne zabavne utrke... itd.

Program se odvija na akvarijskom trgu, besplatan je za sve posjetitelje i nije potrebna najava.

Aquatika se ovim događanjem pridružuje globalnom pokretu zaštite okoliša s edukativnim i zabavnim aktivnostima, namijenjenim djeci, pružajući im priliku da se educiraju o važnosti očuvanja okoliša na zabavan i inspirativan način. Ove aktivnosti predstavljaju angažman Aquatike u podizanju svijesti o očuvanju planeta Zemlje te potvrđuju našu posvećenost edukaciji i zaštiti prirode za buduće generacije.

Kao najavu ostalih događanja u Aquatici u sklopu „Proljeća uz akvarij“, donosimo vam niže pregled programa da znate što vas sve očekuje, no detalje ćemo najavljivati za svaki pojedinačni događaj.

20.4.2024.  

10 sati             Čitanje priče za djecu i kreativna radionica "Planina" autorice Rebecce Gugger , ispred Zelene knjižnica na trgu,

10-12 sati      Program za djecu povodom Dana planeta Zemlje – “Kako postati mali planinar”, trg Aquatike, PD Osmica.