Prvi Karlovački

Projektom „Znanjem do posla“ 12 dugotrajno nezaposlenih osoba dobilo posao pomoćnika u nastavi

Autor: Renata Benković

27.10.2020

Karlovac

S područja grada Karlovca i Karlovačke županije u edukaciju je bilo uključeno 12 dugotrajno nezaposlenih osoba koje su s prvim danom nastave započele svoj rad s učenicima s teškoćama

Nakon uspješno provedenog „Programa stručnog osposobljavanja pomoćnika/ce u nastavi u radu s učenicima s teškoćama“ u trajanju od 218 sati, u okviru projekta „Znanjem do posla“ provedena je još jedna aktivnost s ciljem osnaživanja i radne aktivacije dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Karlovca i Karlovačke županije.

U okviru 40-satne edukacije koja je provedena od 31. kolovoza do 4. rujna, uz modul „Podrška u obrazovanju – pomoćnik u nastavi“, obuhvaćene su i teme jačanja osobnih kompetencija polaznika, dugotrajno nezaposlenih osoba, kroz module „Komunikacija“, „Motivacija“ i „Priprema za rad“.

Edukacija je zbog  aktualnih okolnosti vezanih uz pandemiju Covid-19 prilagođena i provedena u kombinaciji online i izravne nastave.

S područja grada Karlovca i Karlovačke županije u edukaciju je bilo uključeno 12 dugotrajno nezaposlenih osoba koje su istu uspješno završile te s prvim danom nastave započele svoj rad s učenicima s teškoćama.
Projekt Znanjem do posla provodi Centar inkluzivne potpore IDEM, a uz Grad Karlovac partner je i Splitsko-dalmatinska županija.

Cilj projekta je osnaživanje i radno aktiviranje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada odnosno dugotrajno nezaposlenih osoba sa završenim četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje su završetkom 40-satne edukacije, ali i verificiranog Programa stručnog osposobljavanja, educirane za rad pomoćnika u nastavi te su dobile mogućnost konkuriranja na tržištu rada čime će ujedno doprinijeti i razvoju edukacijske inkluzije učenika s teškoćama u razvoju.

Provedena edukacija, kao i sam projekt, financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“