Na sastanku je dogovorena i daljnja suradnja u promoviranju Karlovca kao gospodarske i turističke destinacije.

Projekti Grada Karlovca predstavljeni u Europskom parlamentu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Hrvatski zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu predvođeni zastupnicom Dubravkom Šuicom ugostili su u Bruxellesu delegaciju Grada Karlovca predvođenu gradonačelnikom Damirom Mandićem i predsjednikom Gradskog vijeća Matijom Furačem.

    Tijekom posjeta Bruxellesu delegacija Grada Karlovca posjetila je predstavništvo Hrvatske gospodarske komore te je prisustvovala sastanku s direktoricom Dragicom Martinović, zamjenikom direktorice Brunom Lopandićem i predstavnikom Hrvatske turističke zajednice za zemlje Beneluksa Ivanom Novakom.  Tom su prilikom predstavljeni projekti koje Grad Karlovac provodi, s posebnim naglaskom na razvoj grada, gospodarstvo, turizam, gradnju, komunalnu infrastrukturu, društvene djelatnosti  i revitalizaciju karlovačke Zvijezde te investicije koje se planiraju u narednom razdoblju. Dogovorena je daljnja suradnja u promoviranju Karlovca kao gospodarske i turističke destinacije.

    Gradonačelnik je nakon promotivnog videa istaknuo konkretne mjere i projekte koji se planiraju poduzeti, a koji će pridonijeti da se navedeni ciljevi i prioriteti realiziraju na korist svih građana grada Karlovca.

    Drugog dana posjeta održan je sastanak sa madžarskim zastupnikom u Europskom parlamentu Györgyem Hölvényem na kojem je gradonačelnik sa suradnicima prezentirao grad Karlovac s posebnim naglaskom na desetogodišnje prijateljstvo s budimpeštanskom samoupravom VII. okruga Erzsebetvaros.

    Zastupnica Šuica upriličila je prijem za delegaciju Grada Karlovca u Europskom parlamentu na kojem su prisustvovali i ostali hrvatski zastupnici Ivana Maletić, Ivica Tolić i Željana Zovko, a prisustvovali su i konferenciji „Fight&Win – kako se oduprijeti raku“.