Program provodi Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena"

Projekt usmjeren unapređenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici „Staza sreće“

VIŠE IZ RUBRIKE

    Početkom siječnja 2020. godine, Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ započela je s aktivnostima kroz Projekt usmjeren unapređenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici za 2019./ 2020. godinu „Staza sreće“. Projekt „Staza sreće“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te će se provoditi u partnerstvima s Centrom za socijalnu skrb Karlovac i Gradom Karlovcem te u suradnji s Obiteljskim domovima za starije i nemoćne „MiVa“ iz Draganića i „Vila Korana“ iz Barilovića.

    Projekt organiziranja dnevnih aktivnosti za starije osobe kao temeljnu svrhu ima organiziranje raznih radionica za starije osobe u lokalnoj zajednici, odnosno starije osobe koje su smještene u Obiteljskim domovima za starije i nemoćne, ali i osnaživanje kapaciteta Udruge za pružanje socijalnih usluga starijim osobama na nerazvijenim, ruralnim područjima Karlovačke županije.

    Ovo je peti projekt koji Udruga provodi u području pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama, s ciljevima; osvještavanje građana o važnosti podizanja kvalitete života starijih osoba kroz organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, podizanje kvalitete života starijih osoba kroz organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, osnaživanje volontera za rad sa starijim osobama kroz organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici i unapređenje sustava pružanja socijalnih usluga za starije osobe u ruralnim krajevima Karlovačke županije.

    Ukupna vrijednost projekta je 80.000,00 kuna. Projekt se provodi na području Općina Draganić i Barilović u razdoblju od  1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2020. godine.