Prvi Karlovački

Projekt Udruge za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka

Autor: Branko Obradović

23.05.2019

Mozaik

Projekt "Izgradnja mira. Razgovori s mladima u Hrvatskoj o temama rata iz 1990-ih, pomirenja i tranzicijske pravde"

Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka provodi  projekt “Izgradnja mira. Razgovori s mladima u Hrvatskoj o temama rata iz 1990-ih, pomirenja i tranzicijske pravde”.

Projekt vrijednosti četiri tisuće eura, financiran sredstvima Centra  za građansko obrazovanje iz Podgorice u sklopu većeg projekta “Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regiji bivše Jugoslavije” kojeg financijski omogućava Europska unija, podrazumijeva provedbe radionica u Zagrebu, Rijeci i Karlovcu s mladima od 15 do 18 godina starosti na kojima će se ispitati njihovo znanje i njihova percepcija ratnih zbivanja na području bivše Jugoslavije, te s kojima će se o tome raspraviti.

U Kući ljudskih prava u Zagrebu radionica je održana u srijedu, 22. svibnja. Petnaestak srednjoškolaca tom prilikom raspravljalo je o temama vezanim uz Domovinski rat, pomirenje i tranzicijsku pravdu. Organizator zahvaljuje učenicima Gimnazije Lucijana Vranjanina i profesorici Heleni Strugar na zanimanju i sudjelovanju.

U Rijeci će radionica biti održana 23. svibnja u RiHubu od 10 do 14 sati, a u Karlovcu u petak 24. svibnja u Knjižnici za mlade, također od 10 do 14.

Ukupno će u projektu sudjelovati će četrdesetak mladih srednjoškolaca s kojima će voditelji, korištenjem različitih metoda neformalnog učenja, razgovarati o različitim temama vezanima uz Domovinski rat, izgradnju mira i pomirenje.

Autor: Branko Obradović