Pripadnice  ranjivih skupina povećanjem razine kvalitete života uljepšat će živote 200 starijih i nemoćnih osoba

Projekt „Pomažem drugima-pomažem sebi“ zaposlit će 50 žena

VIŠE IZ RUBRIKE

  „Pomažem drugima-pomažem sebi“, naziv je projekta koji od 30. svibnja ove godine provodi Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-Područnim uredom Karlovac, Centrom za socijalnu skrb Karlovac, Gradom Karlovcem i Općinskim društvom Crvenog križa Vojnić. Provedba projekta  vrijednog gotovo osam milijuna kuna koji se u 100-postotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda i traje 30 mjeseci  predstavljena je danas u Maloj gradskoj vijećnici.

  -Projektno područje koje ćemo pokriti ovim projektom je područje grada Karlovca, općine Vojnić, Draganić i Lasinja. Opći cilj projekta je potaknuti socijalnu uključenost žena pripadnica ranjivih skupina kroz povećanje njihove zapošljivosti, stjecanjem radnog iskustva kao i povećavanjem njihovih kompetencija, rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, Branka Hastor. Naglasila je kako će 50 žena, pripadnica  ranjivih skupina povećanjem razine kvalitete života uljepšati živote 200 starijih i nemoćnih osoba na navedenom području.

  Ivana Mehle iz Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje rekla je kako se radi o najvećem projektu u  Karlovačkoj županiji koji je prošao na natječaju u sklopu projeka „Zaželi“.

  -Ovo je deveti projekt u Karlovačkoj županiji koji je prošao na natječaju u sklopu projekta „Zaželi“ i zapravo je najveći od svih koji su uopće bili prijavljeni. Do sada je već sto žena zaposleno kroz druge projekte, a u ovom najvećem se zapošljava 50 žena, a 200 je krajnjih korisnika. Mi kao partner sudjelovat ćemo u pronalaženju osoba koje će biti zaposlene na tom projektu. Natječaj će biti otvoren od 12. do 19. prosinca tako da ovim putem pozivam sve koji žele dvije godine raditi na tom projektu da se prijave, poručila je Mehle istaknuvši kako su prijava na Zavodu za zapošljavanje i njihova potvrda obavezni.

  Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svima koji su na bilo koji način uključeni u ovaj projekt te istaknuo njegov značaj.

  -Mislim da o važnosti ovoga projekta ne treba puno naglašavati. Stilovi življenja, pa onda taj nekakav sociološki moment 21. stoljeća ipak govori o tome da postoji puno staračkih domaćinstava i naših sugrađana starijih životnih dobi koji ostaju sami. Valja imati na umu da opet uslijed svih ovih naših društvenih promjena činjenica je da na tržištu rada imamo jedan broj nezaposlenih ljudi, ali isto tako imamo i jedan broj nezapošljivih ljudi koji su ustvari u najvećoj potrebi, izjavio je Mandić istaknuvši pri tom posebno žene koje spadaju u kategoriju nezaposlenih i nezapošljivih. Rekao je i kako će osim što će se pomoći sugrađanima starije životne dobi, projektom pružiti prilika ženama koje će se pronaći u svim tim poslovima, te smatra kako će se nakon dvije godine provođenja potvrditi kao kvalitetan i vjerojatno nastaviti u nekom drugom obliku.