Otvorena izložba portreta hrvatskih svetaca i blaženika obitelji Mareković kod dominikanaca na Peščenici

Projekt Nacionalnog svetišta svetog Josipa predstavljen na zagrebačkoj Peščenici

VIŠE IZ RUBRIKE

    Izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu"' akademskih slikara kćeri i oca Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića otvorena je na blagdan zaštitnika umjetnika dominikanca Blaženog Angelica u utorak 18. veljače 2020. u multimedijalnoj dvorani "Fr. Dominik Barač" dominikanskoga samostana i župe blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.

    U ime domaćina pozdravljene je okupio i izložbu na kraju otvorio prior dominikanskoga samostana fr. Marinko Zadro, izložbeni projekt predstavio je rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa iz Karlovca monsinjor Antun Sente, a samu izložbu likovni kritičar Stanko Špoljarić. Govorio je i autor Ivica Ivan Mareković. U glazbenom dijelu programa nastupio je župni zbor "Osvit", a voditeljica programa bila je predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić" dr. Tanja Baran.

    Otvorenju izložbe prethodilo je misno slavlje koje je predvodio župnik župe blaženog Augustina Kažotića otac Marko Bijelić, a koncelebrirali su prof. dr. Anto Gavrić i monsinjor Antun Sente.

    Izložbu su, koja će se moći razgledati tijekom korizme, organizirali Nacionalno svetište svetog Josipa iz Karlovca, dominikanski samostan blaženog Augustina Kažotića i  Udruga za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić''.