Prvi Karlovački

Projekt “Asfalt do svake kuće” pokazuje lijepe rezultate u Cerovcu Vukmanićkom

06.08.2019

Karlovac

U Cerovcu Vukmanićkom uređena je cesta u sklopu projekta „Asfalt do svake kuće“. Gradnja ceste je započela 2017. godine.

Novouređena cesta odličan je primjer ovoga projekta, kojem je cilj asfaltiranje makadam cesta u pojedinim dijelovima Karlovca.

Nalazimo se na području Mjesnog Odbora Cerovac Vukmanićki, konkretno na cesti Macuti 002 koja je ove godine sanirana u sklopu projekta “Aslaft do svake kuće”. Nakon što je mjesni odbor odredio svoj prioritet makadaske ceste za asfalt, Grad Karlovac je pristupio postupku upisa ceste i izradi izvedbenog projekta te samom izvođenju građevinskih radova na terenu. Radovi su trajali od početka ožujka ove godine do sredine travnja. Cesta je u dužini od 180 metara, prometnica je proširena na 3,5 metra širine te je izvedeno bitumenizirano nosivo-habajući sloj asfalta u debljini od 6 centimetra. Vrijednost investicije je 330 tisuće kuna, kazao je stručni suradnik za promet i održavanje nerazvrstanih cesta i odvodnje, Tomislav Vrane.

Izgradnja ove ceste puno znači mještanima, a u njihovo ime obratila nam se predsjednica Mjesnog Odbora Cerovac Vukmanićki, Sanja Jukić.

Cesta je od jako velikog značaja, pijesak sa ceste bi dolazio mještanima u dvorište, a da ne pričam o djeci koja svaki dan ovim putem idu do škola, a bilo je dosta padova i ozljeda. Ovaj pravac koji je nama alternativni u slučaju prometnih nesreća koje se događaju na Slunjskim brdima, mještani koriste za prolazak. Nadam se da će biti gotova ceste te da ćemo spojiti Cerovac Vukmanićki sa Slunjskim brdima, kazala je Sanja Jukić.

Projekt „Asfalt do svake kuće“ doprinosi boljoj infrastrukturi grada, a više o rezultatima projekta istaknuo nam je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak,

Ovaj tjedan završavamo asfaltiranje cesta po mjesnim odborima i gradskim četvrtima iz našeg programa “Asfalt do svake kuće”. Mi smo ove godine asfaltirali 17 cesta, u planu je bilo 15, ali smo još dvije dodatno asfaltirali ovdje, prema ugostiteljskom objektu Baki te još jednu na Slunjskim brdima, Škrtići. Programom kojim smo asfaltirali 5,4 kilometara novih cesta u vrijednosti nešto višoj od 5,7 milijuna kuna završili smo plan za ovu godinu. Kao što znate iz naših planova koje ćemo odraditi u našem mandatu, definirali smo taj program. Mi smo i prošle godine asfaltirali osam cesta u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna. Sa ovim programom nastavljamo i iduće godine, mi ćemo u narednom razdoblju sa mjesnim odborima i gradskim četvrtima iskristalizirati nove ceste koje ćemo asfaltirati iduće godine, i u programu i proračunu za narednu godinu osigurati sredstva.

Ovaj, prije svega hvalevrijedan projekt odličan je spoj intenzivne i kontinuirane komunikacije gradske uprave s gradskim četvrtima i mjesnim odborima. (ma)