Prvi Karlovački

Program Zorin doma ovaj tjedan posvećen samo ženama

03.03.2020

Karlovac

Međunarodni dan žena, u Zorin domu se počinje obilježavati već u četvrtak i to gostujućom predstavom „Teatra Gavran“ i komedijom „Sve o muškarcima“, koju je režirala Mladena Gavran. U glavnim ulogama su Vedran Komerički, Tomislav Krsanović i Rade Radolović. Predstava počinje u 20 sati.

Ako je suditi prema programu za mjesec ožujak, ova sezona u Gradskom kazalištu Zorin dom bit će obećavajuća. Kako se kaže, svatko će tu moći izabrati nešto za sebe, od predstava, koncerata, izložbi, plesa do brojnih drugih umjetničkih sadržaja.

Međunarodni dan žena, 8. ožujka, u Zorin domu se počinje obilježavati već u četvrtak i to gostujućom predstavom „Teatra Gavran“ i komedijom „Sve o muškarcima“, koju je režirala Mladena Gavran. U glavnim ulogama su Vedran Komerički, Tomislav Krsanović i Rade Radolović. Predstava počinje u 20 sati.

U subotu, 7.ožujka, „Apokalipso band“ Marijana Monića koji je inicijator koncerta i Emine Arapović, svim ženama koncertom će čestitati njihov dan. Na repertoaru su pop, rock i zabavne melodije, koje će pored ovog popularnog karlovačkog dueta izvoditi mladi pjevači iz Karlovca koji su nastupali u vrlo popularnim televizijskim „showovima“ poput „A strana“ ili „The Voice“, Roko Bunčić i Milan Prša. Koncert počinje u 20 sati.

Inače, „Apokalipso“ je glazbeni koktel zajedništva iz Karlovca, Kaštela, Slavonskog broda, Belišća, Zagreba, Ploča i Vinkovaca. Nastao prije nešto više od deset godina sa idejom da okupi vrhunske glazbenike i svojim  potpisom u domaćim i stranim pop, rock, funky, dance hitovima razveseli sve ljubitelje kvalitetne live svirke. Ime benda “Apokalipso” nastaje iz ljubavi prema istoimenoj pjesmi Darka Rundeka. Sastavljen je od kvalitetnih muzičara, a njihov predvodnik i vokal je karlovčanin Marijan Monić, koji je svoje najveće uspjehe ostvario sa pjesmama “Ako ti me zavoliš” i “Prazan stih” te u suradnji sa HRT-om snimajući emisije “Volim hrvatsku” i “A strana”.

Vokal Apokalipso benda je talentirana Emina Arapović koju pamtimo iz showa “Story supernova” , te njene velike hitove kao što su”Vučica”, “Ispod tvoga popluna”, “Pa šta” i ostalih. Instrumentalisti i vrhunski profesionalci Apokalipso benda su gitarist Danijel Jurišić, bas gitara Petar Mandarić, klavijaturista Kristijan Košćal i bubnjar Frano Putica.

Na Dan žena, u nedjelju u Zorin domu program počinje u ranijim večernjim satima. Prvi je izložba koju je pripremio naš vrhunski fotograf Denis Stošić, pod nazivom „Karlovačke heroine“. Riječ je o portretnim fotografijama, koje će svjetlo dana ugledati od 18.30. Nakon što ste svoj prvi umjetnički apetit zadovoljili očaravajućom izložbom, sljedeći je na redu glazbeni spektakl, kabaretska predstava namijenjena svima željnim smijeha, opuštanja i dobre glazbe uz Karlovačke Pelivane i njihov „Rusfaj“.

Uz Karlovačke Pelivane i Karlovački kazališni orkestar te njihov glazbeno- scenski nastup kojim dominira nota humora i kritike na aktualnu društveno-političku scenu, uz red glazbe i plesa začinjen glumom i smijehom, Pelivani će vas i ove nedjelje provesti kroz filmske i kazališne uspješnice poput “Jalta, Jalta”, “Pakleni šund”, “Briljantin”, “Naše malo misto”, “Samo jednom se ljubi” i druge. „Rusfaj“ počinje u 20 sati.

Naredna tri tjedna glumački ansambli Zorin doma gostovat će diljem Hrvatske, ali će isto tako Zorin dom biti domaćini drugim kazalištima. Baletni studio gostovat će s predstavom „Vuk i sedam kozlića“ u Glini, na 22. ASSITEJU na Hvaru te na 25.Lutkarskom proljeću u Vukovaru i Vinkovcima, Dramski studio putuje u Dugu Resu s najnovijom predstavom „Žvaka Therapy“.

Da bi vam utorak, 10. ožujka, završio romantično i ljubavno, preporučamo koncert profesora Glazbene škole Karlovac „Francuski poljubac“. U srijedu, 11. ožujka, na daskama Zorin doma predstavit će se Kulturna udruga „GFUK“ iz Krapine s predstavom „ Nikad nije prekasno“. Režiju potpisuje Zoran Mužić, a glume Sanja Marin i Zijad Gračić.

Pored ovih umjetničkih događanja u kazalištu će se prigodnim programima obilježiti i nekoliko Svjetskih dana.

U petak, 20.ožujka, matinejom predstave „Na tragu“ obilježit će se Svjetski dan kazališta za djecu i mlade“, dan kasnije  lutkarskim predstavama, Svjetski dan lutkarstva. Na prvi dan proljeća. 21. ovog mjeseca, Karlovačke mažoretkinje pripremaju Godišnji koncert. Za svojih prvih 15 godina rada i djelovanja, prigodnim koncertom Karlovčane će počastiti Dječji zbor „Zorice“ i njihovi gosti. Koncert počinje u 19 sati, u petak 20.ožujka.

Mjesec ožujak u Zorin domu završava obilježavanjem Svjetskog dana kazališta i to gostujućom predstavom „Gala teatra“ i predstavom Milana Begovića „Bez trećeg“, koja je autorski rad glumaca Matije Prskalo i Mladena Vulića. (rb)

Foto: i.č.