Martina Furdek Hajdin održala online sastanak s predstavnicima karlovačkih podružnica Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore te Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije

Program za unapređenje gospodarstva Karlovačke županije u 2021. godini

VIŠE IZ RUBRIKE

  Pod vodstvom županice Martine Furdek – Hajdin, a na inicijativu zamjenika načelnice Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Gorana Frankovića, danas je održan online sastanak sa predstavnicima karlovačkih podružnica Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore te Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije na temu aktualne problematike u gospodarskom sektoru izazvane epidemijom virusa Covid-19. Razgovaralo se o načinu rješavanja problema brojnih pristiglih zahtjeva za izdavanje propusnica, kako bi se omogućio rad proizvodnog sektora, o dosad usvojenim mjerama pomoći gospodarstvu, a predstavljen je i novi Program za unapređenje gospodarstva Karlovačke županije u 2021. godini koji je do 7. siječnja u postupku javnog savjetovanja.

  Program ima za cilj stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika i obrtnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za poticanje poduzetničkih kompetencija na području Karlovačke županije.

  Korisnici ovog Programa  su subjekti malog gospodarstva sa sjedištem u Karlovačkoj županiji, sa do 250 zaposlenih.

  Za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog Programa planirana su sredstva u proračunu Karlovačke županije u ukupnom iznosu do 500.000,00 kuna.

  Kroz mjeru Potpora subjektima malog gospodarstva moći će se podnijeti zahtjev za dodjelu potpora na 4 podmjere, a to su:

  1. Sufinanciranje dokumentacije za nove investicije
  2. Sufinanciranje nastupa na sajmovima
  3. Sufinanciranje opreme za rad
  4. Sufinanciranje edukacije poduzetnika, obrtnika i zaposlenih

  Prihvatljivi troškovi uključuju troškove izrade projektne dokumentacije, najma sajamskog prostora i opreme za vrijeme sajma, troškovi izrade promidžbenih materijala za sajam, nabava strojeva, tehnike, alata i opreme za obavljanje djelatnosti, nabava informatičke opreme potrebne za rad i licenciranih IT programa, troškovi edukacije i usavršavanja koji se odnose na osnovnu djelatnost poduzetnika i drugo, ovisno o mjeri na koju se podnosi zahtjev.

  Javni poziv raspisuje Upravni odjel za gospodarstvo Karlovačke županije, koji je zadužen za administrativne, organizacijske i druge poslove pri njegovoj provedbi.

  Postupak elektronskog savjetovanja traje do 7. siječnja 2021. godine.