Program KA-RADDAR upotpunjen i unaprijeđen uz novi 3D printer

VIŠE IZ RUBRIKE

  Program KA RADDAR već drugu godinu za redom usmjerava školarce prema STEM području i deficitarnim zanimanjima. Kako bi učenici i profesori što kvalitetnije provodili svoju nastavu, Karlovačka županija im je omogućila 3D printer.

  -U program je ukupno uključeno 188 učenika u školskoj godini 2019./2020. U Gimnaziji 104 učenika pohađa program kemije, biologije, matematike i fizike, a u Tehničkoj školi 32 učenika u STEM području pohađa programe robotike, strojarstva, 3D printinga i 3D modeliranja. U Zajednici tehničke kulture uključeno je 52 učenika koji su uključeni u područje elektrotehnike, strojarstva, robotike i ostalih STEM programa. KA RADDAR provodimo s primarnim ciljem kako bi djecu zainteresirali za područja koja su deficitarna, istaknula je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

  Karlovačka županija za ovaj projekt u ovoj godini će izdvojiti  342 tisuće kuna. Projekt KA RADDAR prepoznat je kao hvalevrijedan projekt, a pokazatelj toga je i njegova uključenost  u Europsku točku darovitosti.

  -Ovo nam je veliki poticaj. Još više ćemo se truditi, radit ćemo još bolje i bit ćemo marljiviji, istaknuo je koordinator programa i profesor u Tehničkoj školi, Ante Gagula.

  Projekt potiče darovitost kod djece, a svoje dojmove su s nama podijelili Dora Kurelac iz Ogulina i Josip Mravunac iz Žakanja.

  -Naučili smo puno toga, poput programiranja robota i novih računalnih programa. Ovdje mi je dobro, to je izvan nastavna aktivnost koja me potiče da nešto novo napravim, kazala je Dora.

  -Učimo o robotici i programiranju. Razvijamo svoje vještine robotike što će mi uvelike pomoći u budućnosti, nadodao je Josip.

  3D printer će uz edukaciju polaznika KA RADDAR-a poslužiti i za praktičnu nastavu učenika Tehničke škole. (ma)

  foto: i.č.