U organizaciji KA-MATRIX-a u Karlovcu gostuje međimurska umjetnica Kristina Pongrac

Program jučer započeo šetnjom, danas se nastavlja izložbom fotografija

VIŠE IZ RUBRIKE

Kupa kao plovni put

Sutra 3. lipnja na rasporedu je izrada eko – instalacije na temu rijeke Kup, kojom prilikom će umjetnica pokazati zainteresiranim sudionicima način izrade ekološke boje

KA-MATRIX organizira rezidencijalno gostovanje međimurske umjetnice Kristine Pongrac koja će u okviru ovogodišnjeg programa Nova kultura_ Hibridni grad .023 tematizirati utjecaj Kupe kao plovnog puta važnog za transport i industriju na život grada. Program je započeo jučer foto šetnjom uz Kupu. Prikupljene fotografije bit će izložene u dvorištu DC MUZA  na kojem će gostujuća umjetnica predstaviti vlastite radove, program počinje danas u 19 sati.  Sutra 3. lipnja na rasporedu je izrada eko – instalacije na temu rijeke Kup, kojom prilikom će umjetnica pokazati zainteresiranim sudionicima način izrade ekološke boje.

-Njezin dolazak u Karlovac inspiriran je rijekom Kupom, nekada važnom plovnom rijekom koja je imala velik značaj za razvoj Karlovca kao gospodarskog/kulturnog središta.
U svom radu sagledati će transformacije grada od vojnog do industrijskog središta, važnost koju je rijeka Kupa imala u prošlosti kao i značaj u suvremenom društvu. Rad će ujedno biti i kritika onoga što je danas zaboravljeno, a predstavljalo je bitan dio razvoja grada, poručuju organizatori.