Sufinanciranje energetskih obnova višestambenih zgrada, nastavak energetske obnove zgrade Veleučilišta u Meštrovićevoj ulici i zgrade Gradske uprave, pomoć za hidroboksove, za projkt GeotermiKA...

Program energetske učinkovitosti Grada Karlovca u 2020. godini "težak" gotovo sedam milijuna kuna

VIŠE IZ RUBRIKE

  Program energetske učinkovitosti Grada Karlovca u 2020-oj godini težak je gotovo sedam milijuna kuna.

  Navodeći neke od najznačajnijih aktivnosti koje će se ove godine provoditi u sklopu tog programa, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Ana Hranilović Trubić istaknula je kako Grad Karlovac planira vlastitim sredstvima započeti s novim projektom za pomoć u sufinanciranju energetske obnove (toplinske ovojnice) višestambenih zgrada na području grada za što je osigurano 750 tisuća kuna.

  Nadalje, gotovo 2,5 milijuna kuna osigurano je za nastavak radova na energetskoj obnovi zgrade Veleučilišta u Ulici Ivana Meštrovića 10, koji se planiraju dovršiti početkom 2020. godine.

  Za radove i usluge na energetskoj obnovi zgrade Gradske uprave u Banjavčićevoj ulici osigurano je 2,6 milijuna kuna. Nadalje, ove godine Grad Karlovac planira vlastitim sredstvima, putem javnog natječaja, provesti projekt sufinanciranja ugradnje stanica za podizanje tlaka tzv. hidrobokseva u višestambenim zgradama višim od 25 metara. Stanice za podizanje tlaka ugrađuju se radi omogućavanja kvalitetne vodoopskrbe korisnika na višim katovima, a za tu namjenu predviđeno je 250 tisuća kuna.

  Za projekt GeotermiKA planirano je utrošiti 475 tisuća kuna. a kako bi nakon dobivene dozvole započela s istraživanjem geotermalnih voda u istražnom prostoru „Karlovac 1“ radi izdavanja dozvole za pridobivanje geotermalnih voda u energetske svrhe.

  Zatim, za intelektualne i osobne usluge za provedbu energetskih pregleda javnih objekata, poslovnih prostora i stanova u vlasništvu Grada Karlovca, izradu godišnjeg, te trogodišnjeg plana energetske učinkovitosti grada Karlovca, organizaciju Tjedna održivog razvoja grada Karlovca i sl. osigurano je 260 tisuća kuna.

  Za troškove usluga vezanih uz energetsku obnovu zgrade Dječjeg vrtića Dubovac osigurano je 60 tisuća kuna, a za projekt BhENEFIT predviđeno je 53.700 kuna. (sl)