Prvi Karlovački

Program „Asfalt do svake kuće“-kreće asfaltiranje cesta u pet karlovačkih gradskih četvrti i mjesnih odbora

Autor: Sunčica Laić

29.07.2020

Karlovac

Ukupna dužina cesta je 1.410 metara, a vrijednost je 1,320 milijuna kuna

Ovogodišnji program Grada Karlovca „Asfalt do svake kuće“ koji obuhvaća asfaltiranje makadamskih cesta na području grada Karlovca predstavio je zamjenik gradonačelnika, Ivan Mrzljak.

Mi smo i ove godine pripremili program asfaltiranja cesta po gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Isprojektirali smo ceste, pripremili troškovnike, temeljem Zakona o javnoj nabavi objavili natječaj, dobili izvođača radova i u narednim danima će krenuti asfaltiranje cesta u pet mjesnih odbora i gradskih četvrti, najavio je Mrzljak.

Tako će se asfaltirati makadamske ceste u Donjoj Zastinji u četvrti Turanj, u Šišljaviću, Brođanima, Cerovcu Vukmanićkom i Ladvenjku.

Ukupna dužina ovih cesta je 1.410 metara, a vrijednost je 1,320 milijuna kuna.

Mrzljak je rekao kako su počeli pripremati i program za iduću godinu u kojem će opet temeljem zahtjeva gradskih četvrti i mjesnih odbora asfaltirati naredni set cesta.

Osvrnuvši se na prošlogodišnji program u sklopu kojeg je asfaltirana i cesta na Orlovcu gdje je i održano predstavljanje programa, Mrzljak je izjavio kako je lani ukupno asfaltirano devet cesta u vrijednosti 2,5 milijuna kuna.

Što program „Asfalt do svake kuće“ znači za same mještane otkrio je predsjednik Mjesnog odbora Orlovac, Josip Obranović.

-Program je vrlo uspješan i jako je dobro što se krenulo u njegovu realizaciju, jer radi se o odvojcima od po nekoliko stotina metara i mjesni odbori to ne bi mogli sami isfinancirati iz svojih proračuna. Po ovome se vidi da Grad Karlovac drži do svojih stanovnika i na rubnim područjima grada, naglasio je Obranović.

Foto: (ič)