Prvi Karlovački

Proglašenje najuspješnijih učenika na Natječaju ”Naš bibliobus” 2021.

Autor: Ivica Pilaković

26.11.2021

Kultura

I ove je godine karlovačka Bibliobusna služba Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac organizirala već tradicionalni natječaj “Naš bibliobus” koji je osmišljen kao poticaj osnovnoškolcima, i onima koji dolaze u bibliobus i bibliokombi posuđivati knjige, ali i onima koji nisu članovi njihovih pokretnih knjižnica, da svojom kreativnošću i maštom doprinesu promociji ovih važnih knjižničnih službi. Naravno, cilj je natječaja i promoviranje knjige i čitanja!

Natječaj se organizira već 13 godina zaredom, od 2008. godine. Ovogodišnja tema natječaja za male kreativce glasila je “U zagrljaju s knjigom”. Radovi su mogli biti literarni ili likovni, napravljeni u svim formatima i svim likovnim tehnikama. Natječaj je trajao od 15. listopada do 15. studenoga 2021., a radovi su se predavali osobno knjižničarima u pokretnim knjižnicama ili putem elektroničke pošte.

Prijavljeni su radovi iz 10 osnovnih i 10 područnih škola; pristiglo je ukupno 114 radova – 7 literarnih, 105 likovnih i 2 likovno-literarna. Sa zadovoljstvom su iz knjižnice primijetili da se ove godine po prvi put natječaj “proširio” i na druge županije – osim učenika Karlovačke županije, natječaju su se odazvali učenici Zagrebačke i Osječko-baranjske županije.

Tri najoriginalnija rada bit će nagrađena, a svi se pristigli radovi mogu pogledati ili pročitati na virtualnoj izložbi koju potražite na Facebook stranicama knjižnice i karlovačke bibliobusne službe.

Koja su tri rada s ovog likovno-literarnog natječaja udovoljili temi i na poseban, drugačiji način je prikazali, a prema prosudbi knjižničara i djelatnika knjižnice, knjižničara osnovnih škola i svih koji su “lajkali” radove u virtualnom predstavljanju – saznajte u video objavi s Fb stranice knjižnice:

Dakle, to su sljedeći radovi:

  • Likovni rad Grgura Padežanina, učenika 3. razreda OŠ Rečica
  • Likovni rad Ive Viktorovski, učenice 4. razreda PŠ Vivodina (OŠ “Slava Raškaj” Ozalj i
  • Literarni rad Klare Vidaković, učenice 4. razreda PŠ Ivanovci (OŠ Ladimirevci).

Zbog trenutnih epidemioloških mjera nije u mogućnosti organizirati dodjelu nagrada u knjižnici, zato će nagrađenim učenicima darovi biti uručeni individualno, pri dolasku u bibliobus i bibliokombi, a Klari će paketić biti poslan poštom u Ivanovce.

Iz karlovačke Bibliobusne službe Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovaca zahvaljuju svima na sudjelovanju, a naš portal srdačno čestita malenim autorima nagrađenih radova.