„Posljednja Večernja"

Profesor Pervan i njegovi učenici Večernje škole oduševili karlovačku publiku!

VIŠE IZ RUBRIKE

Ovacije i euforija publike

U prepunoj ŠSD „Mladost" sinoć je održana „Posljednja Večernja“, kultna oproštajna predstava Večernje škole.

Sinoć je u Karlovcu, u prepunoj Školskoj sportskoj dvorani „Mladost" održana „Posljednja Večernja“, kultna oproštajna predstava Večernje škole.

Profesor Maksimilijan Jure Kučina (Željko Pervan) i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra) posljednji su put zajedno sjeli u školske klupe pred karlovačkom publikom, pa ne čudi da je zanimanje za sinoćnju predstavu bilo odlično. Predstava je, naime, posebno izdanje omiljenog humorističnog serijala Večernje škole s kojom su dečki iz originalne postave Večernje škole na oproštajnoj turneji diljem Hrvatske. Karlovac je bio peta po redu postaja ove velike turneje. Već u nedjelju, 12. ožujka predstava gostuje u Koprivnici, te nakon toga u Zadru 16. ožujka i Splitu 19. ožujka.

Koliko je karlovačka publika bila željna originalnih Pervanovih anegdota i šala bilo je jasno odmah po samom izlasku profesora i njegovih učenika na binu. Dočekani su gromoglasnim pljeskom i s potpunim oduševljenjem publike. Dečke su pri izlasku pred publiku pratili karlovački tamburaši Rečički Sokoli s kojima su zapjevali „Letovanić, selo pokraj Kupe“, a potom su gotova dva puna sata zabavljali brojnu publiku koja je grcala od smijeha.

Predstava „Posljednja Večernja“ na ovoj će turneji obići gotovo cijelu Hrvatsku, a zbog iznimne popularnosti ekipe iz Večernje škole, gdje god se pojave, dočekuju ih rasprodane sportske dvorane, stajaće ovacije i euforija publike.