Prvi Karlovački

Profesor Milinković iz Gimnazije Karlovac dobitnik državne nagrade Ivan Filipović za 2020. godinu!

Autor: Ivica Pilaković

20.11.2021

Mozaik

Profesoru biologije i kemije u karlovačkoj gimnaziji Antunu Milinkoviću prema Odluci o dodjeli „Nagrade Ivan Filipović“ za 2020. godinu za područje srednjeg školstva od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja dodijeljena je ova respektabilna godišnja nagrada.

”Već ga vidim kako klima glavom jer mu statusi, zvanja i nagrade nikad nisu bili važni. Ali ‘Mili’ je uvijek bio glas struke, kritike i profesor koji je mnogim učenicima usmjerio živote, prema profesionalnom i osobnom uspjehu i zadovoljstvu.” – napisao je na svom službenom Facebook profilu gradonačelnik Damir Mandić čestitajući Milinkoviću na nagradi.

Nagrada Ivan Filipović dodjeljuje se za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Odbor za dodjelu Nagrade ukupno je dodijelio dvije nagrade za životno djelo i 15 godišnjih nagrada za 2020. godinu. Čestitamo profesoru, kao i karlovačkoj Gimnaziji što je izvrsnost njezinog djelatnika prepoznata na najvišoj državnoj razini.